Dess gyllne morgon

Upp att verka livets dag är kort, 
ej skall dess gyllne morgon sovas bort!

Änterligen!

ÄNTLIGEN har Johan Palm fått ta sitt pick & pack och åka hem. Underbart, äntligen så kan inte fjortisarnas röster mäta sig med de riktiga idolernas röster. Alice och Kevin, i final. No doubt! Heja!

Innbandymatch tidigare ikväll! Spelade mot nåt lag ifrån Malmö-trakten. Olof va med o lirade i motståndarlaget, i kassen höll han sig och spelade bra. Robin i vår kasse ska ha tummen upp, bra spel! Men tyvärr var moståndarnas skyttar lite för bra.. Efter tre spelade perioder var ännu en förlorad match faktum. Inga sura miner i laget och det är bra. Men varför blir man inte sur när man förlorar? Vi förlorar varenda match, skulle man deppa ihop efter varenda match så skulle halva vårt lag vara inlagda för depression. As easy as that! 

Nu ska jag käka godis o dricka julmust! Mums!

I förrgår: Grattis Kim
Igår: Grattis mormor!
Idag: Grattis Zlatan!
Imorn: Grattis Aldina!

Bulle

jag blev glad när Johan hängde löst, han borde inte va kvar. tyvärr åkte anna ut, synd för nu är det bara 1 brud kvar. heja alice och kevin! 

Idol, hmm

Ser på Idol med halvt öga. Måste säga att Johan Palm är världens mest överskattade kille, 100%. Han är kvar endast för att alla galna 13åringar röstar järnet på honom. Kevin och Alice. Underbara artister! Hade lätt kunnat köpa ("köpa") en skiva med dom. Världens kortaste analys, orkar inte mer! :) 

Va händer i helgen?

Den lediga dagen

Jag är väldigt nöjd med dagen idag faktiskt! Har hunnit med att plugga, övningsköra, träna, käkat både pizza och kinamat. Film har jag sett och även ett avsnitt utav Planet Earth har jag hunnit med. Väldigt nöjd som sagt! :)

Imorn är det prov i kinesiska och körlektion. På kvällen ska jag till Malmö och spela innebandy. Vilka idioter som lägger matchtider på fredagkvällar! Lördag och söndag vet jag inte vad som händer, vi får se!


Cornelis Vreeswijk - Balladen om Herr Fredrik Åkare

Från Öckerö loge hörs dragspel och bas
fullmånen lyser som var den av glas
Där dansar Fredrik Åkare kind emot kind
med lilla fröken Cecilia Lind

Hon dansar och blundar så nära intill
Hon följer i dansen precis vart han vill
Han för och hon följer lätt som en vind
Men säg varför rodnar Cecilia Lind?

Säg var det för det Fredrik Åkare sa:
"-Du doftar så gott och du dansar så bra.
Din midja är smal och barmen är trind.
Vad du är vacker, Cecilia Lind!"

Men dansen tog slut och vart skulle dom gå
Dom bodde så nära varandra ändå
Till slut kom dom fram till Cecilias grind
"-Nu vill jag bli kysst", sa Cecilia Lind

Vet hut Fredrik Åkare, skäms gamla karln
Cecilia Lind är ju bara ett barn
Ren som som en blomma, skygg som en hind
"-Jag fyller snart sjutton", sa Cecilia Lind

Och stjärnorna vandra och timmarna fly
Och Fredrik är gammal, men månen är ny
Ja, Fredrik är gammal men kärlek är blind
"-Åh, kyss mig igen!", sa Cecilia Lind 

Prison Break, a small tribute.

Ni som inte sett den, se den!

Prison Break! Den bästa serien jag någonsin sett! Den har allt en bra serie behöver! Spänning, inslag av humor, underbar handling och action. Vissa actionfilmer eller serier blir så överdrivna. Explotioner och mycket blod. Det har inte prison break. Utan det blir mer som en lagom blandning av biljakter, pistolskott och poliser. Humorn är perfekt inlagd och spänningen kan du inte få nog av. Ända sen första avsnitt har jag haft munnen på vid gavel när avsnitten slutar. Det gjorde jag idag med. Nu spelar serien på sin sista refräng. Det måste den göra, annars blir den utdragen.
Köp, tanka, stjäl, gör va du vill, bara du ser den :)
adjöss!

Palla bilplugget!!!!!!!

jag ska nog skita i o ta körkort. vad ska jag med det till? jag lär ju bo i simrishamn ett tag till. jag har cyklat i hur många år somhelst. jag får motion av cykeln, jag spottar inte ut massa avgaser, jag får frisk luft, jag kan stanna på o börja snacka med nån om jag möter någon jag känner, jag får chans att tänka lite, utan att behöva fokusera på massa trafikanter och passagerare. klöddiga regeler om vikter, längder, svängar, korsningar, järnvägar och bakåtvända barnbilstolar i framsäten slipper jag också! Cykeln har styre, sadel, pedaler och pakethållare. perfa! 

Ladder49, Innebandymatch

Innebandymatchen idag var den råaste på länge :D Många som tiggde stryk, däribland domarna. Bra match spelmässigt sett, men annars var det mög :D Aja, Ladder 49 nu. Ni som inte sett den filmen ni borde se den :) En väldigt bra film! 

Lördag.

Kom hem för en stund sen, har nämligen varit på fest! Jag nämner det för att det va ett tag sen jag va på riktig fest! Det va trevligt, massa folk o bra stämning (större delen av tiden). Adamski o jag träffades tidigare på kvällen. Vi får lätt se film oftare, vi har så sjukt skoj! Ikväll såg vi Se7en. Vi hade lite för höga förväntningar på den filmen, annars var den bra! Förutom att den var lite seg, men i slutet var den skitfet! ;D Nu ska jag tugga klart på min sallad. Eller ja, sallad o sallad :p grönsaksgrej jag hittade i kylen. Imorn kommer mormor o morfar. Innebandymatch imorn också. En seriös vinstchans. Antagligen sumpar vi den, men jaa.. Kul o spela iaf! :D

Godnatt Jord!

Saw V? Nej.

Usch vad jobbigt, sprungit o sprungit! Innebandy i tre timmar! Sjukt kul men rätt bra tungt! Imorn ska mamma pappa till Göteborg, jag stannar hemma med syrran. Saw V imorn kanske? Hade varit kul! 

( här tog jag en paus i mitt skrviande för att adam skrev på msn och nu vet jag att det inte blir något Saw V ) Lite synd! Varken ystad eller tomelilla visar den! Skitsynd! Aja.. får bli en annan gång!

Jag är skittrött, men trög som jag är ska jag inte sova än. Utan sitta här o pressa mig o så kommer jag va skittrött imorn.. Mamma o pappa åker vi 05.00 :D Jag är INTE avundsjuk!

Det öppna huset

Igår var det Öppet Hus på Österlengymnasiet! Skitkul verkligen! :D Massa folk, massa glädje o massa förvirring! Ståhlis satte några stackars ettor till o sälja glass. Glassen smälte ju fortfare än kvickt o det löste han med "ispåsar" som bestod av endast svalt vatten. Great!
Jag, ruba, amer, jeppe o emma o massa skönt folk i tvåan, (eller nej vänta nu... ettan gick dom nog i! ) iaf så fixade vi med ett geografiprogam. Seterra rocks! Ladda ner det här!

Klå min tid på Sveriges landskap :) 100% rätt 00:29 i tid. Ska förbättra det efter jag skrivit klart inlägget här!

First lesson of driving. Engelskans genitiv är wünderbar!

Snart en vecka sen jag skrev här sist. Jag har haft mycket att pilla med och tiden har gått snabbt! Tråkig för er som läser att se samma sketa inlägg varje gång den senaste veckan. Men så är det ibland! Jag får ta tag i min blogg igen, vare sig jag vill eller inte!

idag har jag min första körlektion. Jens var skitskön och han sa att jag inte skulle bli någon långkörare på skolan. Låter bra. Bokade halka idag, 30 dagar kvar. 

Farsdag

Farsdag-påhittet blev en dag i almanackan år 1966 i USA. Det var en pappa tidigt på 1900-talet som tillsammans med sin fru hade 5 barn. När frun skulle föda det sjätte barnet dog hon i barnsäng. Snillet som kläckte idén med farsdag är en utav dom syskonen som då efter mammans död blev uppfostrade helt utav sin pappa. Farsdag var först en hyllning till denna far, sen spred det sig o nu är det för alla världens pappor! :D ( fast på olika datum )

Här hemma firade vi pappas dag genom att laga mat o diskat o sånt! Nu måste jag dra, adios!

End of the Road

Ojoj vad innebandyn va jobbig idag. Inte lirat på två veckor, jag va, helt ärligt, död efter 20 min! haha!
Träningen med klubben var vi 7 st på så det blev inte mycket med det. VI lirade lite handboll o lite basket o avslutade med lite fotboll :) När jag kom hem så var det idol på gång! Dom hejar på Kevin här hemma! Jag är inte så insatt... 

hahah, nu är det Morgonsoffan! Dom driver så otroligt bra med Gomorron Sverige! :D 

idag klarade jag logikspelet http://www.games1.org/games/3dlogic.swf  känns underbart att jag fixade det! Men det hade aldrig gått utan aldiina! :D Tack! :)

Svenska föredraget idag went absolutely fine! Det va skitkul faktiskt! Trivdes när jag stod där framme vid tavlan o snackade !

Goder Natt Pölsemannen

Svenskamöget

Nu är svenskamöget klart! Skrivit o skrivit, tänkt o tänkt. Är nöjd nu! Eller.. jag är iaf klar med uppgiften vilket framkallar nöjdheten jag känner! Kanske inte alls är nöjd med  uppgiften, aja vi får se! Time to pysa! C ya!

Feed me!

GE MIG MAT! Jag är hungry, please somebody come and feed me!

Kallare tider och trötthetspersonslighetsstörningar.

Idag har det varit en tung dag på många sätt. Trötthet som förföljt en under hela dagen vilket har gjort mig ganska lättretad, lite mer off än vanligt och lite störig. Inte riktigt som jag brukar vara. Riktigt trött nu med, så ska försöka komma i säng tidigt idag. Jag vet ju hur det blir,samma tid som vanligt. Men tanken var god!

Ikväll har jag startat på mitt PM som ska vara klart tills förra tisdagen (ops). Det är nationella proven som spökar. Jag satt med det nu ikväll och bara blääade mig på det. Sen kom pappa o skulle rätta engelska uppsatser, då blev jag glad! Saknar att ha engelska lektioner! Lite synd att det inte blev av.

Usch vilket väder det har varit idag, sjukt hårt! Vi går mot kallare tider people! Brr!


Skriet

Lundadagen

För att följa upp det jag skrev i förra inlägget så kan jag meddela att jag verkligen inte hade strumpor på mig. Det behövdes inte heller. Imorse väcktes jag 07:40. ( Egentligen vet jag inte om den tiden stämmer för att pappa sa han väckte mig tio över sju, men då var jag inte vid medvetenade, minns inget iaf, alltså räknas inte det ). 08:15 gick bussen mot Lund. Väl framme i Lund skulle vi leta upp Universitetet. Gick rundor o letade efter Psykologi-informationen. Förgäves. Vi hittade inte det, vi gick istället till språkdelen (SOL). Där hängde vi sen hela dagen, fikade lite o så :) Efter ett tag gick vi på engelskainformationen. Sen gick vi på thairestaurang o käkade goood mat som Ion tipsade om. men tog 100 år o dra dit, och alla va toanödiga.
I alla fall så löste sig allt. Fastän 2 av 4 föredrag blev inställda och 1 vi inte hittade till så var dagen kanon! Skiiitkul på bussresan hem, det var nästan det roligaste på hela dagen! Hahah! :D Det är nästan som på innebandymatcherna, det roligaste är transporten! ;) På tal om innebandy, aj aj! Jag skulle varit där justnu o tränat. Men efter för lite sömn och lång dag i Lund är jag i behov av vila. Ska försöka rikta lite positiv energi mot svenskan också, det är viktigt! :)GodJul!

Mjölk i mitt hjärta

Sitter här på pilatesbollen och väntar på att min iPod ska bli färdigladdad. Måste dricka lite mjölk innan jag går o lägger mig. Dör utan mjölk <3

Imorn ska jag till Lunds Universitet. Får se hur det blir. Fick typ precis reda på det, lite surt! Fick också reda på att vi skulle ha en svenskagrej färdigskriven imorn. Det hade jag inte heller en susning om. Jag håller mig inte tillräckligt uppdaterad!

Det börjar bli kallt om nätterna, jag ska nog ha på min strumpor o en t-shirt inatt. Nej, jag får bli bara strumpor. Tshirt är ju för vintern! :D Vad ska man ha på sig på vintern om man har tshirt på hösten? Usch ja! Nej, strumpor får det bli! Om jag ska va ärlig tror jag inte ens dom hjälper, haha! Det är ju bara strumpor ffs ;D haha!

Adjökens då. Hoppas iPoden är färdigladdad nu. Ge mig glass kanske?

Chopin - N.3 in B major Op.9 n.3

Nu tror jag det är någon som har bränt sin grönsaksgratäng lite längre ner på gatan. Det sprids en odör som heter duga här  :p

Gym och Körskola idag! :D God mat också!

Rubriken visar vad jag har lyssnat på den senaste halvtimmen. Klassisk musik :D

God förmiddag minsann!

När han vaknar står klockan på 09:57. "Härligt" tänker han, och börjar därefter planera sin dag. När han kollar på klockan nästa gång är visas den retliga tiden 11:00.  Fredrik hade somnat om. Han som hade precis planerat sina timmar så väl och så sover han bort 1 utav dem! 

Frukost time!- 

Last day of lovet

Söndag, last day of lovet. Nu är höstlovet slut. Halloweenkostymerna packas ner och efterhand släcks alla ljus, både i pumpor och på gravar. Höstmörkret kommer närmare och känns ännu tyngre. Det fina i kråksången är att julen närmar sig. Man får blicka framåt när det är dåliga tider, och njuta av de positiva sakerna i vardagen! :)

Igår bakade jag en kladdkaka, bara gjort några enstaka gånger tidigare i mitt liv :D Det var kul!

Jag o pappa ska se på Planet Earth sen tänkte vi, det är också trevligt! :)

RSS 2.0