Röjflaggor, kvällens underhållning!

Kvällen har spenderats framför Röjflaggor. Jag spöade Wmma med 14-3 i matcher :D Hon måste öva upp sig lite fast hon har blivit sjuukt bra jämfört med innan! Emma har nog bara lite otur tror jag :) Underhållande i vilket fall! Rekommenderas starkt! 
Vill du spela mot mig? 
 

PLAY THAT FUNKY MUSiC!

http://www.myspace.com/funktionalisticwonders

Soul / Funk / R&B






SOULGLASÖGON! :D




1253-1140

Idag efter skolan skjutsade jag Amina till jobbet sen direkt till stationen. Köpte biljett o satte mig på en trevlig plats. Eller ja, trevlig o trevlig, så trevlig den kan bli på Pågatågen! :) Anlände till Tomelilla, gick lite fel när jag letade efter musikaffären men hittade tillslut rätt. Snackade lite med ägaren, köpte min ko-klocka och en clamp till den. Åkte nöjd, men fattig tillbaka till stan. På tåget pratade jag med en trevlig kvinna som jobbade som politiker. Hon hade hand om ekonomin för skolor o sånt. Hade ju kunnat ta ett rejält snack med henne ang. våra böcker i Småföretagande-kursen. Men det lät jag bli :) 
Nu diskuterar jag med John angående helgen, ska iväg till Stenshult. Mycket planering. Mycket försening. Mycket ovetande.

 Nu ska jag äta mat, ha det bra vänner!

KVÄLL

Ikväll har jag monterat upp min nya cymbal och möblerat om lite på rummet, det blev nämligen väldigt trångt när jag skulle montera upp grejerna. Mamma fick stötta mig lite :) Sjukt irreterande när saker som man vet precis hur man vill ha dom inte går rätt till. Måste egentligen duscha, men det får bli imornbitti för nu sover alla här, vill inte väcka dom. Imorn ska jag till tomelilla o köpa en ko-klocka! :) Kul grej!
Efter tomelilla bär det av mot Stenshult, ska möta John Emma och Josse där! :) Det ska bli roligt faktiskt!
Idag var jag för första gången på skitlänge inne på körskolan, det gick jättesmidigt ju. Trodde man skulle anmäla sig o sånt skit, men det va bara att dyka upp på starten av nästa kurstillfälle :) Nu är det nattigoody som gäller!
Adjö!

Chairmen of the Board - Give Me Just A Little More Time


Give me just a little more time
And our love will surely grow
Give me just a little more time
And our love will surely grow

Life's too short to make a mistake
Let's think of each other and hesitate
Young and impatient we may be
There's no need to act foolishly
If we part our hearts won't forget it
Years from now we'll surely regret it

Give me just a little more time
And our love will surely grow
Give me just a little more time
And our love will surely grow

You're young and you're in a hurry
You're eager for love but don't you worry
We both want the sweetness in life
But these things don't come overnight
Don't give up cos love's been slow
Boy, we're gonna succeed with another blow

Give me just a little more time
And our love will surely grow
Baby please baby
Baby please baby

Love is that mountain we must climb
Let's climb it together your hand in mine
We haven't known each other too long
But the feeling I have is oh so strong
I know we can make it there's no doubt
We owe it to ourselves to find it out

Just,

Give me just a little more time
And our love will surely grow
Baby, please baby
Baby, please baby

torsdagens

Sitter själv hemma ensam här vid min dator. Har precis pluggat lite kinesiska. Ett fantastiskt språk! :) Vilka vackra tecken det finns! På väg hem ifrån skolan träffade jag Henke, hade följe med honom hem till dörren efter ett snabbt besök på körskolan. Nu ska det bli rejäl sprutt på trafikteoristuderandet.
Idag var det lite sådär.. halvjobbigt. Vivi har sagt till Ion att det inte kommer funka med hans o mitt projektarbete. Inte för att det är orealistisk idé utan mest för att vi inte går i samma klass och för att tiden kan bli svår att anpassa. Så nu är jag tillbaka på ruta #1 när det gäller projektarbetet. Sjukt jobbigt! Jag vill ju helst inte göra ett UF-företag. Idag ska jag, om jag har motivation, montera upp de nya grejerna till trumsetet. Imorn kanske det blir ännu en tillökning till trumsetet, en ko-klocka? Bara för skoj skull isf :) nåt att leka lite med ibland! Nu ska jag sova lite, Pusshej!

22:33

Klockan närmar sig läggdags. Jag har två stycken filosofihäften där nere vid sängen som väntar på att bli lästa och tömda på fakta. Dom kommer inte bli tömda på fakta fullt ut, det kan jag garantera! Men jag har redan läst häftet en gång innan så det är väl inte så farligt. Idag har jag köpt en ny cymbal med ställ och ett nytt överskinn till virveln. Mamma var i malmö igår och köpte trumpinnar till mig. Så nu är jag laddad inför en ny termin av trumspelande och jazzande ;)
Ikväll har jag diskuterat religion med emma, intressant och faktiskt lite givande! Undertiden spelade jag röjflaggor med hennes lillasyster, spöade henne ganska hårt. Inte tid o skriva mer nu, tur va väl det för har inte mer o tillägga kom jag på, allt är redan sagt!
Klockan är 22:44, godnatt!



Sakerna jag köpte: Cymbal, trumskinn, cymbalställ. ( katalogen fick jag gratis )

The Pursuit of Happyness






       En film som fick mig att tänka lite. När jag hör att en film är baserad på verkligheten lyfter jag på ögonbrynen lite extra. Jakten på lycka är ett drama om den misslyckade försäljaren Chris Gardner (Will Smith) vars familj har det väldigt tufft, frugan jobbar dubbla skift och pengarna räcker knappt till mat. De ligger flera månader efter med hyran och situationen är allmänt dålig. Frugan lämnar familjen för ett bättre jobb hos en släkting på andra sidan landet. Sonen (som spelas av Will Smiths biologiske son) går hos en dagmamma som inte särskilt duktig på att ta hand om barn.
När mamman ska flytta vill hon ta sonen med sig men pappan tänker på sin egna situation när han va liten. Då var hans pappa aldrig där för honom. Så ville han inte att hans son skulle få det. Så sonen stannar med Chris. Chris säljer röntgenmaskiner, hans kunder är läkare och sjukhus. Det går väldigt dåligt, nästan pinsamt dåligt för hans företag. Det slutar med att han söker jobb på annat håll. Han söker en tjänst som börsmäklare. Ska han tillslut få ett bra jobb, tjäna in sina pengar och få ett lyckligt liv?

Eller går det inte att bli lycklig? Vad är egentligen lycka?
Dom frågorna ställdes i filmen. Det var någon smart kille i USA som hette Thomas Jefferson som snackade om frihet, rätten att leva och Jakten på lycka. I filmen ställdes frågan om det verkligen gick att få tag på lycka. Lycka är kanske något som bara går att sträva efter, inget som egentligen går att uppnå?
Vad tror du? Vad är lycka för dig?

TempelriddarFredrik

Fredrik skulle se Arn efter frukosten tänkte han. Han slår på filmen o lägger sig i soffan. Efter 20 minuter hade han somnat. Stenhårt som han, men vaknade till då o då mitt i filmen, han fattade såklart ingenting så han somnade om. Efter det va han skittrött, som tur va kom syrran hem o började prata så han inte somnade ännu en gång! Nu ska han hoppa in i duschen o fundera på vad som händer ikväll.

(detta inlägget hade jag tänkt skulle vara en recension av Arn, men så blev det inte)

Vaknade 08.03 av att...

...mobilen ringde och svarar knarrigt och dovt "hallå?". Det är Amina i andra änden hon berättar att schemat är ändrat och att vi numera är lediga alla måndagar. Jag blir helt poffpaff och frågar om jag kan se schemat på nätet eller nåt! Jag ville ju såklart se det med egna ögon. Men jag får lita på hennes ord och jag är idag ledig! :) underbart ju!
Vad ska jag göra en helt oplanerad, ledig dag. Alla kompisar är i skolan. Alla klasskopmisarna bor på landet. Vädret är halvkasst. Det får bli minst 1 film idag. Möjligen att jag drar o tränar lite styrka på Friskis.. eller :/ nja, kanske. För om jag gör det måste jag börja seriöst , vet inte om jag har tid till det än. Jag låter terminen gå lite, sen får jag se hur mkt tid jag har, i höst sen börjar jag nog!
i alla fall :p 1 film, minst 1 h trumspelande, duscha, äta, sova (?). Det ska nog bli en bra dag. Soft i vilket fall som helst =)

Adamski nr1

Adam Hägg, denna underbara skapelse. Det är få människor som man kan ha så kul med. Ikväll käkade vi chokladpudding och såg film. Vi såg Fight Club, skitbra film! En tankeställare är det verkligen. Efter filmen så snackade jag o adam viktigsaker. Väldigt givande. En bra lyssnare. Nu måste jag sova för det är sent och jag ska vara pigg imorn i skolan. =) godnatt!

`,gula idéer sover luugnt... ',

Idag hade jag min första filosofilektion på terminen! Det är den första lektionen i filosofi sen i julas! Ser fram emot att komma in i tänkandet igen, det är så spännande eller spännande o spännande.. jo okej, rätt så spännande, men också intressant! Man ser saker på annat sätt.
Gula Idéer sover lugnt, vad betyder det då? Jag vet inte heller vad det betyder, men vad jag vet är att det är titeln på vår nya filosofibok :)

That's it, over and out!

P.S detta är mitt tredje inlägg idag! Chockerande, jag vet!  D.S

Usain Bolt



Detta är en utav friidrottens bästa löpare någonsin!
Nu i OS i Peking 2008 slog han världsrekordet på 100 m, 9.69 sekunder! Helt galet!
Men det som är ännu sjukare är att han slog Michael Johnsons 12 år gamla världsrekord på 200 m.
Nu i eftermiddags för ca 1 h sen sprang Usain Bolt 200 meter på 19.3 sekunder! Alla trodde att Johnsons rekord var "omöjligt" att slå. Bevisligen finns det människor som klarar av det after all ;)
Ser fram emot nytt rekord igen i nästa stora tävling. Usain sprang ju de sista 15-20 metrarna i 100 metersloppet avstannande in i mål med armarna utåt. Hade han kutat järnet ändå in i mål med armarna normalt kan han utan tvekan fila på rekordet ännu en gång!
Imponerande kille!

Mest imponerande kvinnan inom friidrott måste vara den ryska stavhopperskan Yelena Isinbayeva! Hon slog sitt senaste världsrekord för någon dag sen i OS-finalen i Peking. Hon har totalt slagit 24 världsrekord och hon har vunnit alla tävlingar o större mästerskap sen 2003.

nu har jag inte tid mer, måste ner o äta!

det är idrottare som dessa som får mig att vilja träna igen!

Blindside - Sleepwalking




Words so secure screaming like an alarm
Are you trying to wake me up
Now what was that you were trying to pull
Is it my arm
I do believe you're trying to wake me up

Now could it be maybe
It's not me sleeping
Could it be maybe you awakening

Sleep this time tonight
Sleepwalk in the light
Sleep this time tonight
Sleepwalk out of sight

Now here I am, but I'm just sleepwalking
Yes here I stand
But I guess I'm just sleeptalking for myself

Now could it be maybe
It's not me sleeping
Could it be maybe you awakening

Sleep this time tonight
Sleepwalk in the light
Sleep this time tonight
Sleepwalk out of sight

One day this world will see me at the horizon
One day from a distant light
And just before I stand to face my love
I'll turn around
And with a smile I'll say my goodbyes
Just one last goodbye

Goodbye
Goodbye
Goodbye

Sleepwalk in the light
Sleep this time tonight
Sleepwalk out of sight

Sleep this time tonight
Sleepwalk in the light
Sleep this time tonight
Sleepwalk out of sight


Gåshud!

Första skoldagen avklarad!


Idag, måndag den 18e augusti kl 08.10 började min första skoldag på mitt sista gymnasieår.
Först var det lite information hos klf sen enorm rast tills 10.20 då min första religionslektion började! :) Vi ska ha Vivi :D woho! En utav de absolut bästa lärarna jag har haft någonsin! Egentligen skulle vi haft Mackan, men jag ska ha honom i Filosofi, så det räcker med det.
Efter religion var det en välbehövlig lunch, blev ingen vidare frukost imorse så det var skönt med lite köttbullar i magen. Jag utamanade Jesper i en köttbullsätaretävling. Eller han ville ha revansch efter förra terminens tävling då jag vann ;) Idag käkade han 30 och jag tryckte i mig 35. Många som tänker, blä va äckligt o hur klarar man det. Jag hade ingen frukost i magen, de försat 20 kbollarna gick jättelätt att svälja :) de sista 5 var bara ren vilja. Men det blev aldrig äckligt, tur det! :p

Nu när jag kom hem, direkt upp till datorn och köra musik på hög volym! :D det är så gött! Det kan man inte göra när andra är hemma, så mkt klagomål.. `, Freddiee spelar: Blindside • Pitiful (Album Version) • Rock • 2002 (8)  `,

Förutom Religion, Rättskunskap och Naturkunskap så är det bara vanliga, gamla ämnen jag har. Schemat är kanon! Slutar tidigt flera dagar och har även sovmorgon en del dagar! Det största negativa är nog skåpen, sjukt dryga skåp, kommer få ryggskott innan höstlovet, det är nåt som är säkert!

nästa punkt på programmet... 16:00 - The Fresh Prince of Bel-Air på kanal5 :)
Imorn är det första riktiga innebandyträningen! Köpte nya skor i Lund igår, kommer bli skitkul! Behöver en ny klubba också..! Fixar väl sig!

Ha en skön dag!

Malmöfestivalen

Sitter just nu o tittar igenom malmöfestivalens hemsida, det är en fröjd för ögat men oerhört svår att få ut information ut ur den på ett smidigt sätt. Jag vill se en lista med alla artister uppradade, så man kan se om där finns någonting som överhuvetaget kan locka!? istället måste jag bläddra igenom varenda dagsprogram och titta igenom alla tider på alla scener för att se alla banden. Väldigt osmidigt. Men om man å andra sidan vill veta vad som händer en specifik dag så är ju schemat till höger kanon!

Idag vaknade jag jättesent, väldigt trist. hela dagen är istortsett väck! 12:21 klev  jag upp, verkligen inte meningen. Jobbet klockan 16, kommer hem 22.00. Hela dagen är som bortblåst. kul! sista riktiga sommarlovsdagen är borta, imorn ska vi tälta med familjen och en familj till. Får se hur det blir!
Vad ska jag göra nudå i 2h innan jag åker till jobb? No idea. Fika kanske !:D mums!

"The best reason to play drums"




Har precis avreagerat mig ca 1h vid trumsetet :) Underbart, vilket sväng jag skapade ett tag där! Hade inga höga förväntningar på spelandet idag, i och med att det var 1.5 veckor sen jag spelade ordentligt senast.

FriZon 2008

Nu har jag äntligen samlat kraft nog att skriva om min tid på Frizon -08. För dig som läser detta, men är ovetandes om vad Frizon så är det en festival som håller till utanför Örebro. Frizon firar 10-års jubileum, och det firas med kanonbra band och events.
Denna sommaren var mitt andra på i rad på Frizon. Förra året var jag där med CarlJohan, detta året var jag där med Emil ifrån Hässleholm, vi hade minst lika roligt!
Nu vet jag inte hur pass detaljerat jag ska skriva... Är det drygt om jag skriver om typ allt kul som hände? Ska jag bara ta det saftigaste o lämna en del kul grejer, eller bara skriva som en helhetsgrej ur ett neutralt perspektiv? haha, ska försöka blanda! :)

Resan upp till örebro gick hur smidigt som helst, allt klaffade perfa! Väl uppe så skulle vi slå upp tältet, det gick skitbra, vi undvek alla hålor och störande grannar. In med all packning och sticka ut för att utforska området lite. Det var emils första gång på frizon, så jag fick peka o berätta en del.
Dagarna bestod av sömn till 9-10 sen frukost, dusch och sen ett halvt möte. Duscharna förresten, dom sög stenhårt. Man vred på kranen o va hände? Ingenting. Efter en stund började iskallt vatten sakta droppa från munstycket.. Dags o duscha!! :D
Konserter på kvällar och nätter , möten o seminarier där emellan. På ledig tid träffar man folk, fikar eller vilar i tältet. Träffat mycket skönt folk! Vi hann inte ens komma fram till Frizon-området förrän vi träffat några utav festivalens skönaste människor. Dom kom ifrån Jokkmokk, jag o emil ifrån Skåne. Det var så enorma kontraster hur vi levde livet och hur vi hade det i vardagen så man skrattade sig matt. Många roliga missförstånd och jämförelser oss emellan.

Den största konserten på största scenen, likaså den mest omtalade och den konsert som hade längst kö var konserten med det, enligt frizonledningen, "medryckande, svängigt melodiösa hardcore"-bandet BLiNDSiDE! Jag har bara hört gott om det bandet, hade så höga förväntningar. Jag tycker inte riktigt att mina förväntningar matchade föreställningen, men det var absolut ett utav de bästa band jag sett live. Men årets bästa frizonkonsert bjöd Funktionalistic Wonders på! Underbart band! Soul/Funk, HipHop band. Otroliga saxofon-solon som den killen kunde spela alltså! Sjukt imponerande musiker allihopa!

Nu ska vi se.. jag har skrivit lite om resan + tält, lite om konserterna.. vad är mera viktigt..? Jo, MATEN såklart!
Jag o Emil tryckte i oss minst 1 hamburgare varje dag! Alla dagar utom den första var det minst 1 mål mat. Taco + hamburgare eller som det var sista kvällen: Hamburgare, Wook och Falafel, mat för 150 kronor, mums! :D

Många av de viktigaste bitarna är nu nerskrivna i detta inlägget. Men jag anser att det absolut viktigaste och, för mig, det absolut roligaste med Frizon inte är nerskrivet än. Folket som var där! Helt underbart! Det är vad jag tycker hamnar på plats #1 på Frizon. Tätt efter kommer #2 konserterna och sen #3 mat + möten.
Norrlandsmänniskorna, Falafel-Sara, David ifrån Nässjö, Västmanlänningarna + Johannes som sov i mitt o emils tält sista natten och självklart Helsingborgarna Ellen, Ellinor och HannaH! :D  Dom förgyllde festivalen otroligt! Hoppas på att se dom snart igen! Några ser jag kanske aldrig igen, somliga träffar jag kanske om någon månad! Härligt!

Känns som att detta blev alldeles för långt inlägg. Ska nog lägga upp lite bilder sen också, min "bild-källa" ska bara höra av sig ;)
Nu ska jag äntligen gå ner o spela trummor! Om du läst tidigare inlägg så vet du att jag knäckt min sista trumpinne, men igår fick jag möjligheten att låna ett par nya! =)
Ha en underbar dag!

Frizon



Inom kort kommer det info om min vistelse på Frizon-08


Helt knäckt!

Idag blev jag helt knäck när min sista trumpinne knäcktes, eller.. egentligen är det ju min näst-sista trumpinne. Men när den näst sista pinnen knäcks blir ju den sista, fullt fungerande pinnen helt värdelös. Sjukt druygt, inga extra pinnar, alla är knäckta! Och inga andra möjligheter, ingen som vill bli störd för ett par trumpinnar en lördagkväll?

Nu ser de andra Morgan Pålsson-filmen. Jag pallade bara halva, sett den två gånger på 2 veckor, blir lite för intensivt med en tredje gång nu! :)
Igår, idag, imorn = jobb, fullt upp kan jag säga! Men man måste jobba mycket för att det ska bli pengar av det, så lite lön som jag får. Men nu ska vi inte vara bittra! :D Jag kommer inte på nåt positivt att skriva, så det får bli tomt istället.









Godnatt :)

RSS 2.0