Bloggning

Idag har jag äntligen lite tid att blogga, känns som att jag har haft fullt upp hela veckan. Egentligen handlar livet bara om prioriteringar. Man formar sin vardag efter hur man prioriterar. Om jag hellre prioriterar polaren istället för plugget så blir det lätt att man hamnar efter i plugget, kanske får mindre studievilja och tillslut skolkar man som Ruub i klassen :D och hela framtiden förstörd ;)
..nästa gång pluggar jag istället!

Nu har jag inte tid mera, innebandyn väntar, så gutt det ska bli! Äntligen få springa så man dör i kroppen! Imorn är det upp tidigt som gäller! Personalmöte kl 09.00 sen ska jag rigga upp sakerna på Valfisken kl 12.00, sen lira kl 13 :) Känns som att spelningen imorn kommer gå skitbra! Vet inte riktigt varför.. :) 

Go' Kväll gott folk! :)



Edit: Spelningen i lördags gick kanon! Fick spela hela spelningen med vispar, eftersom att akustiken inte var den bästa. Men det gick bra! Fick mycket credd efteråt, det gillar jag! =D

senast ändrad: den 2 juni 2008

Cornelis Vreeswijk

En väldigt skön kille. Han skriver väldigt trevlig musik med varierande innehåll och han är väldigt intressant att skriva arbete om. Jag ska hålla ett föredrag om honom på fredag och det ska bli väldigt kul faktiskt!

Idag slutade jag klockan 3 och när jag kom hem hjälpte jag syrran med ett arbete om kinesiska dynastier. På tal om Kina. idag har jag pratat med en kines :D wiho! Så kul det va, hon går på SFI ( Svenska för Invandrare ) på skolan. Så mötte jag henne i korridoren efter kinesiskan och jag bara: "Ni hao" :D och jag tänkte inte riktigt på att hon tar ju mig på fullaste allvar. Så jag spelade med där o fortsatte fråga hur hon mådde och det hela slutade väldigt lyckligt. Hon sken som en sol efteråt, den lilla chingchong-flickan! =D

Nu har jag stört mig otroligt på datorns håll-i-gång. Den fläktar så högt så jag tror den snart flyger ut ur takfönstret. Imorn blir det till att öppna och göra rent inuti dumburken. Kanske se över fläktarna o köpa nytt snart? Eller skita i det, o köpa en egen dator till mig själv så får resten av familjen ta hand om denna.

Nu ska jag borsta tänderna sen ringa Josse! :) Har sett fram emot det hela dagen!

Godnatt Världen!

Tänk om burkar kunde dansa

Precis avslutat ett samtal med min käre kusin Jakob. Skulle egentligen prata med min andre kusse, Selin, som fyller år idag! Men Jakob ville såklart inte ge henne någon uppmärksamhet så såfort jag nämde Selin så började han prata om Eurovision Song Contest eller Champions Leauge eller nåt annat överintressant! :) haha!

Sitter justnu och lyssnar på gårdagens schlagerlåtar. Armeniens dansvänliga låt ljuder i högtalarna. 

Idag är det mors dag, vi har käkat lite tårta och gett kramar till mamma. 

Tomhet och saknad är vad jag känner efter helgen. Fast jag borde känna mig mer fulländad än tom! :)


Angående rubriken så var det något min kusin sa, tyckte det lät lite halvkul :)

Hunger och Huvudvärk

Ich habe Kopfschmerze! Inte så gutt, men den försvinner väl :)  Lyssnar justnu på en oerhört grym jazzlåt, den fick mig att vilja blogga! haha, nej det fick den inte, det var en polare som fick mig att komma o tänka på bloggen! ;p

Idag har det varit ganska chill, redovisningar på Estet. Mitt företag "Sova" som säljer kuddar ägde fett. En otroligt oigenomtänkt idé men redovisningen gick ändå OK. Desto bättre på kinesiskan! Fick tillbaka mitt arbete om Taoismen, fick M V G :D Fett glad, chinese-teacher va väldigt imponerad!
Spanskan idag var som vanligt ganska tråkig och innehållsfattig.
På engelskan idag så redovisade jag och Gustav vårat mkt väl genomförda arbete om The United Nations. I hope that our teacher liked it, we both need high results to get the grade we wish to get!

justnu: en annan guttig jazzlåt. Ska snart ner o grilla lit! jag är ju en liten hobby-pyroman! muhaha!

sova tidigt ikväll? sova länge imornbitti? ha det gött imorn? :D ehee jaa!

Kommer du ihåg låten?
" Det här e sagan om: Coolaste katten i det långa landet falukorv. " (8)

Nu ska jag gå ner o äta nåt jättegott ifrån grillen. Haha Homer Simpson köpte ny grill idag, blev jättemisslyckat. Han pajade hela skiten och när han skulle köra iväg med skräpet fastbundet bakom bilen lossnade kofångaren där skräpet var fastbundet och nummerplåten följde med skräpet. En konstnär såg skräpet o tänkte "woho". Så hon åker hem till Homer o sen så visar det sig att Homer har talanger utöver det vanliga. Han börjar tillverka mera "skräp-konstverk" och det går bra! ...till en början. Efter någon show går allt utför eftersom att konstpubliken är kräsen. Så även detta Simpsons-avsnitt olyckligt! :)

Varför skrev jag det? Ingen vet.

Soliga tisdagseftermiddagen

Soligt och varmt denna tisdageftermiddag! Precis hemkommen ifrån skolan. Har fixat lite med syrrans försenade födelsedagspresent efter jag kom hem, ska snart ner o fika lite med pappa. Får se om jag hinner dra o träna idag jag ska ju iväg klockan 18 för att spela konsert nere på Bénka Dì. Det kommer bli kul! Johans avslutningskonsert! =) Han är alltså riktigt najs på sitt instrument! 

gah, kom precis på att jag har lite plugg o göra :( information & layot och lite latin. Snart slutprov i latin också, inte kul =/.. MEN :D Det löööser sig ;)

drar nu, Zai Jian!

Slappedagen

lektion nummer 1 = latin - lyssna på föredrag
lektion nummer 2 = svenska - lyssna på föredrag + läsa en liten text
lektion nummer 3 = ekonomi - berätta vilket ämne man valt på arbetet

slutade 2h 20 minuter tidigare än vanligt, väldigt skönt! Jag ska om 40 minuter cykla till korsavad för en trumlektion. Jeff Porcaros komp i Totos låt Rosanna har jag försökt nöta in, med gott resultat! Ska bara lägga in lite spökslag mellan triolerna sen sitter den som en smäck! :D


Marcus Olsson

Idag hade vi besök av en snubbe ifrån götet som heter Marcus Olsson. Han höll ett föredrag om mobbning och självbild. Marcus berättade dels om sig och om sig situation i skolan med mobbing och att han hade jobbigt med sin stammning.Han pratade också om extrema fall där offren för mobbningen i slutändan tog sitt liv, det blev tydligen bara för mycket för dem!
Precis innan jag klev ut ur duschen i eftermiddags tänkte jag något i stil med: "Tänker man verkligen på vad Marcus egentligen snackade om?". Vi talar om självmord här! Självmord på grund av små "skämt" som kanske inte betyder så mycket för mobbaren, men som hugger som knivar i hjärtat på den utsatte. 
Hur mycket krävs det för att få mobbarna att få ett tungt samvete av att vara taskiga? Ska det märkas att personen i fråga mår skit o verkligen inte klarar av det mer? I så fall kan ju mobbarna hålla på i evighet, för att den mobbade visar ytterst sällan spår av vad som verkligen pågår. Bara sväljer det och försöker fortsätta sin dag, något tyngd dock. Ju längre dagen fortsätter händer fler incidenter och eftermiddagen är hemsk. Det var dag nr 1, några månader senare känner man inte sig lika glad som man gjorde på den gamla goda tiden.
Killen Marcus snackade om tog livet av sig i matsalen mitt framför ögonen på alla elever. 

Vad kan man då göra för att få slut på mobbningen?
Mackan sa att man bara skulle göra det enkla att säga "Hej!" eller kanske sätta sig bredvid den utsatte i matsalen någon gång då o då. Det höjer självkänslan för den mobbade enormt. " Åh, det ska jag göra!" tänker kanske någon. Sen då, när tiden går och tillfället kommer, gör man det? De flesta gör inte det. Man tänker en tanke som kanske "Nej det passar inte nu...". Det är oftast något som kommer emellan.

Man kan höra folk snacka om mobbning hur många gånger som helst, det kan vara de mest sjukaste historierna man hör och man tycker verkligen mobbning är hemskt. Men om man inte tar till sig det som man hör, så är det bara waste of time att lyssna på det? Samma som i skolan, sitter jag på svenskalektionen o lyssnar på en massa fakta om Rousseaus böcker, men inte tar det till mig, tänker på det och funderar, så försvinner det lika snabbt. Jag kom inte ens ihåg stavningen på Rousseau, fick googla det precis. Om man inte tänker efter och tar till vara på vad Marcus snackade om så blir det lätt bara tomma ord tillslut.

Varför skrev jag detta?
Jodu, det ska jag berätta!!
Nej, det ska jag inte alls det, för jag vet inte varför jag skrev. Kändes bara skönt o skriva lite..!


Idag gjorde jag något väldigt annorlunda, jag vill kalla det sällsynt. Fredrik Hagström träffade idag, den 17 maj (Norges nationaldag) ,  en kompis! Jag har inte träffat en polare på fritiden sen minst 5 månader tillbaka. Adam var den sista jag träffade, och nu idag träffade jag Adam igen! Fattar egentligen inte varför vi inte har prioriterat tiden annorlunda under våren, vi har ju fett kul tillsammans! Men en del har förändrats, andra saker som tar tid, men polare är viktigt också! Varför sitta hemma o dega? Ut o träffa polare :D 
Fredrik Hagstroem, den segaste of 'em all!

Nu ska jag gå ner för trappan ( 14 trappsteg ), hämta nyinköpt glass i frysen och sen smyga upp för trappan igen, för att slå igång LOST och sen är 43 minuter av mitt liv räddade!

GODNATT JORD!

Tisdagen den 13 maj

Har inte skrivit så mycket på några dagar nu! Hade fullt upp hela helgen med allt jobb och systern som fyllde år. Mormor o morfar kom på söndag och vi firade emelie tillsammans innan jag drog till jobbet och stod där de resterande timmarna av den korta dagen. 

Idag börjar det märkas att jag har sovit dåligt de senaste nätterna. Det började med en sen kväll på lördagsnatten, sen efter jobbet på söndag hade jag svårt att somna och vaknade tidigt, tidigt på morgonen och kunde inte somna om. Inatt var det samma sak. Många förlorade timmar! Imorn är det sovmorgon, alltid skönt! Men lär väl inte bli så mkt sova antar jag! Snackade med adamski idag in school, riktigt skön människa! Så kul vi har, måste ta o ringa honom någon gång!

Nu ska jag leta lite info inför mitt skitdryga ekonomiarbete. Hoppas jag hittar tillräckligt att fylla upp fem sidor text. 

Glömskan

idag vaknade jag alldeles försent, närmare bestämt 07.48. Det blev ingen tid till att käka frukost, men det va ingen fara för jag var fortf mätt efter gårdagens pannkakstårta. Syrran fyllde ju år, så vi firade henne lite. Ska fira henne mer i helgen.
I alla fall, jag vaknade sent så jag käkade ingen frukost, men jag måste käka frukost för att kunna ta allergitabletterna. så jag tänkte att jag får käka frulle i skolan. springer runt halva huset kl 08.00 o letar efter pengar, hittar några enkronor här o där. Sen slänger jag mig upp på cykeln och halvvägs till skolan märker jag att jag inte har tabletterna med mig. Drygt? inte just då. Men 30 minuter senare var det sjukt jobbigt! Näsan rann konstant ögonen var helt rödsprängda och jag mådde inte så bra kan man säga. Men som det mesta annat här i livet så löste det sig. Efter 2 h var det borta! :)

Eftersom jag glömde att gå till frisören igår efter skolan så tänkte jag att det får jag göra idag efter sista lektionen. När vi slutade hade jag inte en tanke på frisörer. det var glömskan nr 2 idag.

glömska nr3 är när jag skulle dra till gymmet, då glömde jag vart jag hade lagt mitt medlemskort, helt borta! letat på alla tänkbara ställen, puts väck! tillslut hittar jag det och när jag ska gå ut o letar efter mina nycklar är även dom borta, men märkte efter en stund att dom låg i handen. jag börjar bli lite förvirrad. Har alzheimer på pappas sida i släkten, ska jag vara oroad?


Sov gott :) det ringer!!


Tuesday

Skoldagen slut. Hade svenskaprov idag. Diktanalys och massa fakta om Bellman var det man skulle kunna. Sitter här i det värmande solljuset som lyser genom det öppna takfönstret. Vädret har verkligen fått spel, grymt fint, HELA TIDEN! Aldrig skådat dess like. Är själv hemma o tar det lugnt. Syrran har börjat sin PRAO denna veckan och kommer därför hem lite senare. Vad ska jag göra idag? Inget att plugga på direkt. Får se vad som händer..

Nu kom syrran hem, så nu har jag lite o göra :)


Seege

Igåreftermiddag när jag efter en tung utandning la huvudet på kudden för att vila efter maten upptäckte jag det jag varit rädd för skulle dyka upp så småningom. Ett tunnt, högt och pipigt ljud som konstant tjöt i mitt öra. Tinnitus. Jag tänkte "paaalla, jag vill inte. Inte när jag är såhär ung, då ska man va frisk". Men som tur var höll inte pipet i sig, på morgonen hade det försvunnit helt, eller så har jag bara vant mig.. Satsar på det första alternativet. Jag har haft lite tjutande ljud i huvet innan, men de har försvunnit efter någon timme. Detta hade jag hela kvällen och blev besvärad när jag skulle sova. Men jaja, det försvann! =) hehe, "försvann"

Klockan "lite-grann-efter-frukost" var det dags för jobb, trampa trampa till hamngrillen, på med kepsen och leendet sen var det bara att servera glass. klockan "jag-är-grymt-trött-i-huvudet-efter-att-ha-stått-i-en-kiosk-hela-dagen" så var det dags att dra hem, trampa trampa. Komma hem, chilla i soffan med gästerna sen mat, GOTT! Barn vs. Vuxna i kubb, vuxna vann på snopet sätt.

Nu äter jag After Eight och lyssnar på lite musik. De andra tittar på en film jag redan sett och de vuxnare pratar alldeles för seriöst.

Snart dags att sova känner jag. Är trött efter dagen. Men jag lär väl sitta här ett tag till antar jag. Jag var förresten i Hässleholm över Valborg, det har jag inte skrivit om. Det var väldigt trevligt. Träffade allt folk man ska träffa när man är i hlm :) Speciellt Josse! Väldigt trevligt var det, filmkväll med Josse, John o Emma. Vi såg tidernas sämsta film, sen drog vi till en liten brasa o tittade några minuter, sen testade John accelerationen i Josses bil, haha, sen tog vi det lugnt hos Josse. Torsdag, Josephine åkte till Danmark för att tävla, så då passade jag på att träffa Emil när han va i stan. Vi drog ner på stan o köpte några sjukt goda frallor o käkade dom hemma hos han samtidigt som vi glodde slutet på en film. Sen drog vi till McD o kollade om glassarna fortf va lika goda, det var dom!  =)  Sen film och efter det tåget hem. Missade nästan tåget, för det stod inte där det skulle stå. Dumma tåg. Sen efter resan åt jag mat och efter det började jag känna Tinnitusen. Tillbaka till den första raden i min blogpost. Detta känns bra, avslutar där.
Tackhej!

RSS 2.0