The Bucket List



The Bucket List är en film ifrån 2007 med Jack Nicholson och Morgan Freeman i huvudrollerna. En utav dem är rik och är en företagsledare som verkligen lyckats med att driva sitt företag. Den andre är en mekaniker som egentligen alltid velat bli historielärare. Dessa två träffas på ett sjukhus när de båda fått en sjukdom som leder till döden förr eller senare. De får reda på att det inte är långt kvar innan döden kommer och de börjar tänka över sina liv tillsammans. De skriver en lista som de kallar Bucket List. Där skriver dom upp dem saker de vill göra innan dom "kick the bucket" d.v.s. dör.
Jag spoilar inte slutet, utan ni måste se filmen, skitbra är den! Rekommenderas starkt! Är du känslig för att gråta vid starkt berörande filmer? Ta med ett paket extra näsdukar till soffan innan du trycker på "Play".

Pappa kl 01:30: "Fredrik, det är 19 grader utomhus".

Jag har en tendens att missa bloggtillfällena på kvällen. Kommer nåt ivägen hela tiden, jag vill blogga det sista jag gör innan jag går o lägger mig. Då missar man liksom inget :) Till exempel igår, om jag hade bloggat precis innan jag gick ifrån datorn hade jag inte skrivit om den största saken som hände igårkväll. John ringde mig! ! :D Riktigt snäll människa är det alltså. Han jobbade o hade inget o göra, så han ringde en pling till Fredriks mobil som låg bredvid honom och tittade på tv. Jag satt mitt i E.T.-filmen men mkt roligare o prata med John. Längesen jag prata med John nu, längesen jag var i hässleholm överhuvudtaget. Sorgligt. 


Gårdagen + Idagdagen.

Egentligen orkar jag inte skriva ett blogg-inlägg just nu men känner lite att jag måste. Slängde precis iväg ett sms till Josephine, saknad är det verkligen. Två veckor snart, bara tre veckor kvar! Yippie, eller? tre veckor... det är ett tag till. Sitter just nu och lyssnar på 80-tals pop och låter den kalla midnattsvinden flyta in genom det svagt öppnade takfönstret.

Igår:
•Förmiddag - Stranden med mamma o pappa, stora vågor, starka strömmar. Inget bad, mest stå längs strandkanten o få vattenstänk på sig ifrån vågorna, rejäla vattenstänk kan jag säga. Vi va genomblöta efter en stund.
•Eftermiddag - Jobb - När jag kom dit o gjorde eftermiddagens första glass så upptäckte jag att ena glassboxen hade typ bara smält glass. Skitsvårt att göra kulor av kletig o rinnig glass, och kunden vill inte ha den heller. Mycket att göra, verkligen mycket! ( Visade sig att det skulle bli mycket mer att göra dagen därpå ).
Gudrun Schyman kom o köpte glass, mycket trevligt. Peter Stormares fulare tvilling kom också förbi, för typ tredje dagen i rad. Fick en väldigt konstig fråga efter jag gjort en glass åt en kund. Kunderna brukar fråga "Skulle du kunna ge mig några extra servetter?" Igår fick jag frågan: "Stolarna här, är dom till salu?". Knasig kvinna med knasig fråga. ( stolarna var förresten inte till salu )
Arbetsdagen slutade och jag låste upp cykeln o Jesper startade moppen, då märkte han till sin förfäran att bensinslangen hade spruckit/blivit snittad. In o hämta silvertejp o sen bara tuta o köra. Måste också tillägga en thai-människas felsägning i kiosken. Om det står mycket folk utanför kiosken ber man dom komma in inomhus för att beställa där istället. Thai skriker högt medans hon pekar mot ingången: " Det går bra att gå in i dörren här om ni vill beställa!". Jag kunde precis på gränsen hålla mig för skratt.

Idag:
•Jobbedag. Den jobbigaste jobbedagen hittills. Från halv 11 till halv 3 var det knökfullt med kunder, fanns alltid en kund att hjälpa, ingen tid till att tvätta av sig spilld glass, fylla på strutar/bägare, prata lite extra med någon kund eller anställd. Utan det var 100% göra glassar som gällde under fyra timmars tid. Om jag var trött i huvet efter det? Smått.
•När jag kom hem var det direkt till stranden med familjen, åkte till Sandby, hyffsat fin strand, men inte därför vi åkte dit, åkte dit för att vinden blåste på rätt håll. Så det var varmt i det vågfyllda vattnet.
•Pappa ville ha pizza ikväll, vi andra ville inte det, vi ville ha annat. Det blev att åka ner till hamnen o köpa mat där. Vi köpte i min kiosk! :D Aem och Poffe som hjälpte oss :) tack till er för god mat! mam, pap, sys beställde thai-mat. Eftersom jag käkar den thaimaten 4 ggr i veckan så käkade jag hamburgare istället. =) ( fick äta lite thaimat också, för mam o sys orkade inte allt! )
•Kvällen spenderades i soffan framför en film som mam o pap såg. Jag tittade i IKEA-katalogen och en katalog ifrån Ballingslöv-nånting. Kökssidorna som jag spanade in. Vi ska nämligen renovera köket inom mycket kort.

Nudå? Sova? jaa kanske det, ska lyssna lite reggae o sakta stänga ner alla internet-flikar först!
Adjö!

Mamma, Pappa, pojke

Igårkväll pratade mamma o pappa med mig om att åka iväg idag på liten utflykt. Jag tänkte sure, varför inte? Så idag kl 11 åkte vi till Knäbäckshusen och när vi kom dit gick vi längs med stranden i knappt en timme sen när vi kom till filten hade Gudrun Schyman slagit läger precis bredvid oss! :) Trevligt, haha! Vi låg o stekte våra fläskiga kroppar i solen en stund tills vi blev hungriga och åkte in till Kivik för att äta mat. Efter det plockade vi hallon och åkte till Stenshult för att gå på toa och hälsa på kissemissen.

När vi kom hem var jag trött och solbränd, inte kunnat nudda ryggen o axlarna på ett tag :p Nu, när klockan börjar närma sig halv 2 är jag också gansk trött. Vi såg Morgan Pålsson Världsreporter med hela familjen ikväll, trevligt! :)

Italien ikväll, Österrike igår. När det blir Simrishamn?


början av veckan, början av tystnad

När 1 deppig sak har hänt är det lätt man bara ser de negativa och tråkiga sakerna i livet. Allt blir liksom jobbigt fastän man egentligen kanske bara en, eller ett par, saker som gör livet piss. Imorse åkte Josephine och hennes familj mot Kroatien. Dom ska vara utomlands i två och en halv vecka. Det är ju nog med att svårigheterna att träffas under den tiden är minimala, men att ringa o verkligen prata ut med henne, den möjligheten finns inte heller nu på nästan 3 veckor. Sjukt jobbig tanke. "Nu när vi lägger på ikväll börjar en lång tystnad"  det var bland det sista jag hörde innan jag somnade igår. Tystnaden som ibland är så skön men som ibland är så jobbig, beroende på vilken sorts tystnad det är.
Detta är den jobbiga tystnaden.


Back to Life, Back to Reality

Back to life, back to reality, så sjunger den afro-amerikanska kvinnan ifrån 90-tals gruppen Soul II Soul. När jag spelar den känner jag igen mig lite i dom raderna. I varje fall den här dagen hade behövt Go back to life. Livlös dag idag med andra ord. Mulet och regn, ont i huvet, en mobiltelefon som inte vill ha den musik jag ger den, trummorna klarade jag inte av att hantera idag heller. Det mesta har gått emot mig. Men nu ska jag sluta vara negativ. Ska lämna över datorn till pappa. Återkommer senare ikväll med Del II.
Ha en trevligare kväll än mig!


EDIT: Jag återkom aldrig för att när jag kom hem ifrån stan hade pappa stängt av datorn. Väldigt synd.

" Vad hade hänt om ambulansen och glassbilen bytt siren med varandra?"

" Fredrik, mansnamn av germanskt ursprung. Av fred och rik. Betydelsen är ungefär 'fredsfurste'.

Fredrik var ett av 1970- och 1980-talens starkaste modenamn i Sverige, men på 1990-talet planade trenden ut. År 1989 låg Fredrik på tredje plats men ramlade 1994 ut från tio-i-topp-listan. Den 31 december 2005 fanns det 93 889 personer folkbokförda i Sverige med namnet, varav 51 457 med det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 918 pojkar namnet, varav 162 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.

Namnsdag: 18 juli (det enda mansnamnet under den så kallade fruntimmersveckan).

(Svenska smekformer av Fredrik är till exempel Fred, Freddan, Fredde och Freddy.) "


Som du nog förstår har jag namnsdag idag, eller ja,  den slutade för 2h och 28 minuter sen. Pappa o syrran köpte hallon och kladdekaka för att fira lite. Det va mumsigt! Idag gjorde jag något jag inte gjort på nästan två månader! Jag gick till gymmet, wiho! Ska försöka komma igång med det på allvar nu, blev aldrig något jätteseriöst i våras. När jag cyklade hem ifrån gymmet idag hörde jag en siren, tittade bort med brandkåren för att se om det var något där borta som tjöt, det visade sig att det var en ambulans, stor besvikelse. En ambulans betyder inget gott. Senare under min cykelväg hem hörde jag en siren till, det var Hemglass-bilen. En lustig tanke genomflög mitt huvud:

 " Vad hade hänt om ambulansen och Glassbilen bytt siren med varandra?"

När man hör ambulansen/hemglassbilen så associerar alla till olika saker. Men de flesta förknippar ju ambulansens sirenljud med något negativt, skador och sjukdom. Medans glassbilen ofta är glädje och förväntan, men kanske framför allt glass. Spännande tanke om de hade bytt signal, inget mer med det.

På tal om glass :D Idag jobbade jag bara 4h skönt faktiskt. Det regnade helt galet mycket, fick 5 kunder på 2.5 timmar, galet segt, haha! Alla va danskar, 100% av de 5 första kunderna i kiosken härstammade ifrån det danska kungariket. När jag kom hem snackade jag med schwester, sen glodde vi tredje avsnittet av Fresh Prince of Bel-Air. Det är en bra 90-talsserie kan jag tala om! =)

Kvällen spenderade jag dels med en tallrik kladdekaka, och dels nere på stan, närmre bestämt på Gjuteriplanen nere vid småbåtshamnen. Gänget ifrån Mullsjö som kommer hit varje år anordnar massa kul där nere. Drog ner ett par timmar o snackade med folk. Pratade bla med CarlJohan, längesen han o jag snackade på riktigt. Säkert 1 år sen.. väldigt synd, Calle är en utav de schysstaste människorna jag känner! Tommy kom förbi en sväng, fick prata massa sport och teknologi med honom. Annars va det mest kallprat med sedan länge kännt folk. 

Nu börjar tiden dra ihopa sig till sömndags. Imorn är jag ledig, ska bli skönt. Mamma o pappa ska till Malmö och syrran jobbar. Grejen är den, att egentligen är jag i desperat behov av ett Malmö-besök. Men föräldrarna ska inte in till stan, utan bara hänga på IKEA. De ska köpa nytt kök :)
Min gigantiska gäspning precis påminde mig om sängen, godnatt jord!


Idag är det onsdag.

Halloj!
Idag är det onsdag, det betyder ledighet och avslappning. Ska inte göra nåt alls idag, väldigt skönt! Ska nämligen jobba imorn igen så jag bara kopplar av såhär dagarna emellan :)
Idag är det onsdag, det betyder också att det är sista dagen på Kiviks Marknad. Detta året har jag inte varit där, har jobbat istället. "Trist att jobba ju" säger vissa, "Lika bra att man stannar hemma o jobbar för det är ju ändå samma skit där varje år" säger andra.
Idag är det onsdag 16 juli, det betyder att det är 168 dagar kvar tills nästa år. Hoppas det blir 168 härliga dagar, fyllda med mycket glädje.
Vad det blev seriöst helt plötsligt, aja nu måste jag dra. Ska hjälpa pappa med maten, kommer snart  :)

080712 - 00:01 - Hässleholm ( i josses hall )

Hässleholm kl 00:01 ;
Josephine har precis gått o lagt sig, Elvis, Julia, Jakob och Hanne sitter i soffan o tittar på Da Vinci Koden. Jag, Josse och hennes föräldrar såg den filmen igårkväll, så inget större sug att se den ikväll igen. Tycker mest det är roligt att se när de andra hoppar ur skinnet när Silas hoppar fram från skuggorna.
När jag tänker efter vad jag gjort idag är det inte mycket jag kan säga, men det har ändå varit en trevlig dag.
Efter frukost så åkte jag ner på stan med josse o hennes mamma. Vi gick lite i affärer, däribland en Teliabutik. Där frågade jag efter iPhone och som tur var hade de ett demo-exemplar man fick testa. Jag sken som en sol medans jag testade denna underbara maskin. Dock besviken på att det tog tid när man bläddrade mellan menyerna och högtalaren var dålig. I övrigt, skitcool lur :)   Det största minuset är ju att den är så sketa dyr och att den bara funkar med Telia.

Kom av mig lite där, i alla fall så efter vi gått i affärer så gick vi till ett mysigt café och åt mackor sen åt vi glass. När vi kom hem ville Lärkan fixa lite med bilder inför hennes bröllop, efter det la vi pussel en kort stund innan vi skulle åka till Elvis. Hos Elvis va massa skönt folk man inte träffat på länge däribland jakob, cornelia, emil, mariell, niklas o såklart elvis själv :p

Kvällen hos Elvis slutade runt nio. På vägen hem tutade Sara på mig o Josse, hon ville prata lite. Denna korta pratstund pågick i ungefär 15 minuter. Simminnen diskuterades hej vilt. När vi kom hem myste Josephine och jag i soffan med kuddar, godispåse och Golden League! Stavhopparen Jalena Isenbajeva tog världsrekord. Missade dock det, för att Julia, elvis, jakob o hanne skulle se film. :p  haha!

Precis innan jag började skriva detta inlägget pratade jag lite med Mange om morgondagen, kanske ska åka MC till Landskrona imorn. Ojdå, det har jagglömt o säga, Josephine tävlar i Landskrona imorn, nice! Det verkar vara en trevlig stad med många invandrare och trådbussar. Enligt den USA-resande Adam är det karneval i landskrona justnu. Får se vad jag kan hitta på med! Ska iaf upp övertidigt imorn, åker bil dit med josse och någon simmare till. Mange kanske inte skulle dit och jag har lovat flickan min att jag ska dit, så jag drar dit dirr efter jag vaknat så jag med säkerhet vet att jag kommer till simtävlingen. Man ska hålla vad man lovar :)

Nu ska jag gå in till de skräckslagna 16åringarna i soffan igen!
Ha en skön natt! Pusspuss :)

RSS 2.0