Guten Mittag!

Precis varit nere på banken , eller rättare sagt två banker. Känner mig helt lost så det va bra pappa va med! Jag ska nu plugga naturkunskap b! ha det finemang!

"Budget: en metod för att bli pank metodiskt."

En visa om ett rosenblad.

Det var en gång ett litet rosenblad
och rosen som hon växte på var röd
så föll hon av en dag för då var rosen död
då for en yster vind förbi, då blev hon glad
för vinden var en glad och eldigt fyr
som va på väg från söder emot nord
han blåste hennes öra fullt av fagra ord
kom hjärtevän sa vinden, kom
då blev hon yr

hon kunde inte motstå det han sa
hon skänkte honom allt varom han bad
han förde henne med sig till en stor rik stad
här ska vi bo vi två, sa han
och hon sa ja
men vinden var trolöst exemplar
som bara ville tumla runt i skyn
han blåste henne från sig, hon föll ned i dyn
sen for han hastigt bort från stan
och hon blev kvar

skulle ni se ett blomblad någonstans
bland skräp och smuts i vår glada stad
minns att hon en gång var ett vackert rosenblad
hon älskade en vind en gång och hon blev hans

och rosen som hon växte på var död
och vinden som hon älskade han for
var natt går hon igen i rummet där jag bor
hon kallas rosenblad
och hennes färg e röd




Vad handlar låten om egentligen?

Telegram för en bombad by

"Jag skulle bra gärna vilja veta varför vårt hus inte fick stå kvar

Jag skulle bra gärna vilja veta vad dom har gjort med mor och far

Kan någon människa ge ett svar?



Dom sa att huset låg mitt i vägen, låg mitt i vägen för en soldat

Det var en omväg på några steg men istället slängde han en granat

Hur kan en människa bli så lat?"

Cornelis Vreeswijk - Telegram för en bombad by

det går i perioder

Galet vad jag tappat suget för detta med blogg. Antar att bloggande är som det mesta annat i livet. "Det går i perioder"
Ska cykla ner till Team Sportia o tjacka en bandyklubba! Kommer bli skitkul imorn på matchen! :D Tagga järnet!! Alla som inte gör mål är våldtäktsmän!


Rush - 2112

Igår var det tröök. Idag är ingen sådan dag :) Fullt ös! Hängde med pappa på förmiddagen. Käkade god frukost o kollade på Planet Earth. Efter lunch hade jag trumlektion, skitkul som vanligt! Dock blev det ingen ensemble på musikskolan, läraren var sjuk. Vet ni vad? Imorn ska jag till skolan! först gången denna vecka :) känns skönt! bara 2 dagar skolan sen är jag ledig 3 dagar igen! haha! Jag älskar skolan! :D:D

Nu försöker jag desperat hjälpa Emma att fixa sin iPod. Det är verkligen tungt när ens iPod inte funkar. Jag har aldrig råkat ut för något problem. Knappt hört om någon som har problem heller. Ion tappade sin i havet, det vet jag iaf! :D hahah!

Godnatt, måste lägga mig tidigt idag!

22:54

Precis hemkommen ifrån träningen, skitbra träning idag. Lite variation i grejerna! :) kanon!

En bra avslutning på denna dagen hoppasjag det ska bli! Prison Break, Heroes väntar :D

Sorgliga nyheter av vän på msn, livet är tufft bara att kämpa sig vidare.


Tröööööööök

Lätt en utav mina tråkigaste dagar hittills. Har ingenting att göra. Redan kollat så mkt på tv idag, datorn har inget att erbjuda. jag kan inte spela musik eller trummor för pappa är sjuk o ska sova. har inga dataspel att spela :(
detta är nackdelarnamed att vara ledig ifrån skolmöget.

Skräpkulturen with Simon!

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-558521/Meet-17-personalities-inside-mind--read-I-ruthlessly-killed-one.html

har suttit o diskuterat med carro halva kvällen. Inte om artikeln utan om annat. nu ska jag läsa de sista raderna sen gå o dricka lite mjölk innan jag somnar.

Simon G and his Skräpkultur på Z. yeah Leif!

Kväller.

Såg precis slutet av Family Guy, jag tror att jag har underskattat den serien ganska mycket! :D Den va sjukt rolig nu ikväll!
Glassen är framtagen och nu är dags för lite tv, 2 ½ män ( dubbelavsnitt ). Hoppas det är kul, så jag inte sumpar 1h :)
Jag vill spela dataspel. Har inget att spela bara. Tips?

Frukost.

frukosten september 22

Dagens frukost, mumsigt värre. Tittade på Vem kan slå Filip o Fredrik och Hål i Väggen samtidigt som jag käkade. Det var skitkallt i huset, brr! Fick dra över två filtar över mig, sen kom värmen. Tiden gick och det blev dags att gå till gymmet, puh det va tungt att dra sig iväg. "Men det blev mycket lättare när jag väl var framme" -NEJ!   jag hade lite ont i handleden ifrån efter innebandyturnering och sen idag på gym måste jag ha gjort en övning fel. För nu gör det väldigt ont när jag anstränger handleden. Ops! nu har jag missat 5 minuter av Vänner.
Ciaoo!


"Zlatan är vår kung" (8)

Innebandy, klubba, bollKom hem ifrån Helsingborg för några timmar sen. Har druckit mjölk och pratat med familjen tills de gick o la sig. Satte mig här vid datorn och nu ( 1h senare ) är jag sjuukt trött . Tror jag ska slockna i datorstolen. Men antagligen gör jag inte det. Antagligen sitter jag här minst 30 minuter till bara för jag är så seg.

I Helsingborg gjorde jag mål, men vi förlorade ändå alla matcher. Våra förväntningar på hur det skulle gå stämmer överens med hur det verkligen blev. Helsingborgslaget var väldigt tufft motstånd. Vi spelade ändå hyfsat bra mot dom.
aja.. spelet var ju totalt bara 1.5 h av dagen, så den mesta tiden av dagen var gemenskap och väntan. Sjukt gött gäng vi är i laget, många sköna grabbar! Armin höll stämningen uppe på vägen hem, grymt skön kille som har underliga saker för sig! hahah! skrattade så jag fick ont i magen.

Nu loggade hannah in, så ska prata lite med henne innan jag går till sängs! adjöss!

Godmorgon

Ligger i sängen nu och väntar på att klockan ska bli 06.40 så jag kan cykla iväg :) Solens första ljus börjar så smått tränga igenom björkens lätt gyllenbruna blad utanför mitt fönster.
Jag ska till Helsingborg idag! Aldrig varit inne i Helsingborg faktiskt, ska bli kul! Innebandy-cup idag ju, aldrig varit på en sån tror jag . Nu ska jag gå o kolla väskan så att jag har allt med mig, sen lägga ner fikat sen är det dags att trampa mot Korsavad. ( för det var väl där vi skulle mötas?) :S

Ha en bra dag!

Vem kan slå Filip och Fredrik

Vem kan slå Filip och Fredrik, Kanal5.se , Utmaningar

lyckat program med högt underhållsningvärde ! :)

90-års jubileum

Denna helgen firar Elimkyrkan i Simrishamn 90års jubileum! Det firades med en hel dag med (sjukt) god mat och människor som berättade om sina bästa minnen och upplevelser genom åren. På kvällen efter tårtan ( som smakade bättre än vad tårtor av det slaget brukar smaka)  så var det musikframträdande, det va kul :) jazz-inspirerad gospel ungefär.. hm, ja! :) Kul var det i alla fall! Skyhögt över förväntningarna!

Imorn bär det av. T'värs över hela Skåne ska jag. Innebandy-cup i Helsingborg, det blir nog kul! :)


Grovhuggen Kepsgubbe

Nu har jag suttit här och kollat läget med mina nära o kära över msn. För 1h sen ungefär kom jag hem ifrån träningen. Innebandy var det som gällde. Först ett pass nere på Korsavad 1h. Sen cyklade jag 200 meter till Joneberg o spelade där i 2h :) Skitgött! Anmäld till cupen på söndag. En innbandycup i Helsingborg. Så denna helgen är uppbokad ! =)

nu ska jag gå ner o hämta lite fika sen se på Vem kan slå Filip o Fredrik  :) det är faktiskt ett väldigt underhållande program.

Tanke.

"Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet
utan de goda människornas tystnad."


-Martin Luther King

Midnight Bossa Nova

Orkar egentligen inte skriva blogg nu, är väldigt trött! Jag var på gymmet tidigare, mycket härligt! Tränade med tobbe idag, riktigt häärligt! Har ätit, spelat trummor och suttit här vid datorn. Inga läxor idag, mycket skönt! =D
Imorn är det fredag, hjälp vad tiden går..




Idag hade vi "klassfest" i NV-rummet! Wünderbar! Riktigt Go klass vi är :D 
Sonne med Mamma Mia i mobilen eller Amer med Infinty :D klappa i händerna o skrämde bort folk ifrån rummet gjorde vi :D




Fick en länk av Hannah precis om en 20årig tjej med cancer. Hon dog häromdagen och där fanns många berörande inlägg att läsa, inlägg som hon själv har skrivit om hur hon vill bli frisk osv.  

En onsdagkväll

Tjaao! :D

Snackat lite med emil i telefon precis. Har nu fixat delade mappar. Mitt liv har mest varit tekniska tankar denna veckan.
Sen ja pratade med Amiinaaa! Så rolig hon är alltså! :D Nu ser de andra nåt bantningsprogram på tv, pappa ligger o läser. jag ska snart se prison break också:) glass, muums


das network funkar!

En känsla av lycka fyller min kropp :D jag har äntligen fått rätt på nätverket här hemma! Så gött det känns !:D Ska räkna ut hur många timmar jag har lagt ner på det :p För några dagar sen kunde jag inget om nätverksansutningar, nu vet jag allt jag behöver veta för att starta upp en nätverk och lite mer än så faktiskt :)



Kom för 1.5 h sen hem ifrån trumlektionen, hade skitkul! Körde lite Time och lite Stonekiller-övningar! :D Om 10 minuter bär det av till Musikskolan där vi ska starta igång ensemblen inför hösten, hoppas på att det blir lika gött som ensemblen förra året :)

Portforwarding

Portforwarding, ett helt nytt avsnitt i min teknik-intresserade hjärna. Aldrig gjort det förut, bara hört talas om det. "Geten" ska ha fett stort tack för att han hjälpte mig att fixa det! Efter några timmar när det började strula tvekade jag på Getens kunskaper.. Men han försökte fixa det, men hade inte tid, han skulle käka så jag fick fixa det själv. Klarade jag det?

Självklart att jag gjorde ;)



Senare ikväll  eller imorn ska jag fixa dom delade mapparna! Jag lär mig en väldig massa these days! :D Långt mycket mer än vad jag lär mig i skolan!



Uppdatering som gjordes dagen efter:
Jag kan meddela att Internet slutade fungera senare under kvällen. Det fungerade inte alls. Men nu har jag löst det. Jag fick visseligen koppla om allt och starta ett helt nytt nätverk, men huvudsaken är att det löste sig. Finns inlägg om dett också tror jag.

"dagen då allt flög ut ur kioskluckan"

Den nöjda dagen!

Idag har jag gjort saker för en gångs skull ;) Nä, men jag har gjort fler saker än vanligt!

Min dag började lite efter soluppgången (haha), närmare bestämt 10.01. Eller nej! Det gjorde den inte alls det!! Dagen började 09.42, men efter jag kollat på klockan vände jag på huvet o snoozade till 10.01, så va det :)
Iaf, då gick jag o hämtade telefonen och ringde 0771-nåntingnånting. Jag kom iaf till Compaq-Support och det var dit jag skulle så spela roll vilket nummer jag slog! Där sa han det jag befarade, vår dator har ingen blåtand. Så, det va punkt 1 på min dag. Punkt nr 2 var skriva arbete( /chatta på msn ) . Det gick skitbra! drygt 3 sidor blev det and I like it!
punkt 3 va träning och punkt 4 var trumspelande. På träningen träffade jag Amir o Erik snälla pojkar bägge två!

När jag har läst igenom inlägg som jag skrivit för några dagar sen har jag sett massa fel. Typ att jag missat något ord eller har  skrivit fel med bestämda former o sånt, sjukt störigt! säg till om ni ser nåt, jag vill inte det ska stå nåt fel ! :D

nu sova, natti!

Struliga teknikprylar

Det långa och innehållsfattiga inlägget jag skrev igår om BT i våran laptop visade sig va helt onödigt, onödigare än jag trodde faktiskt . Ringde supporten det första jag gjorde idag och efter 40 min lyckas han komma fram med informationen att våran dator inte hade Bluetooth alls! Surt.. snubben på elgiganten sa att det fanns blåtand, och han visade oss en trådlös mus som man anslöt via blåtand, vi köpte både dator o mus. Musen är ju oanvändbar. Behålla datorn eller ej? Kanske räcker med att köpa ny mus, om det inte är trådlösheten som är det viktiga...

 Vi brukar ha problem med tekniska prylar här i våran familj, sjukt störigt!

Detta har strulat i vårt hus de senaste 2 åren:
•Den stationära datorn
•Den bärbara datorn
•Tangentbord & Mus x3
•Internetuppkopplingen
•Min mobiltelefon
•Min gamla mobiltelefon
•Tvn
•Dvd-spelaren
•Stereon

oflyt?

Bluetooth-aktivering

Hur sätter man igång bluetooth i en laptop när den utav tillverkaren har inaktiverats?

-Ja, det är ett mysterium... Jag letade först ibland menyerna på Kontrollpanelen och Nätverksinställningar och dylikt. Tillslut hittar jag HP Wireless Assistant. Jag går in i det programmet och ser att det står Bluetooth är inaktiverad. Det stod klart o tydligt att man kunde slå på den genom att gå in i Enhetshanteraren där allt datorn innehåller finns samlat.
Fungerade det? Nej, ingen bluetooth-hårdvara syntes till. Då ser jag en länk i HP Wireless Assistant "läs mer" klickar där o får upp Hjälp-avsnitt för trådlösa enheter. Läser att det kan vara så att bluetooth eller WLAN är inaktiverat för att det inte planerats användas under en längre tid. Nähe tänker jag och läser vidare.. Står att man i vissa flal inte kan fixa igång BT genom Enhetshanteraren eller HP WA. Man måste in i ett systemprogram som aktiveras när man trycker F10 när datorn håller på att startas. Skitklöddiga menyer var det i det där systemprogramet och jag hittade såklart ingenting.
Är rådlös, likaså de tekniknördar jag snackat med. Ska ringa Compaq/HP imorn och höra lite hur läget är :)


Ganska långt och innehållslöst inlägg.


Fredrik & Emelie

Idag när vi var i Stenshult skulle jag o syrran på promenad, det var syrran förslag att göra nåt o visst hankar man. Vi gick längs med bilvägen. Bilvägen tog slut, vi gick på en stig fram till bäcken, vi korsade bäcken och där fortsatte stigen. Tillslut tog stigen slut, men vi letade fram bäcken igen o följde den tills vi hittade stigen. Det var massa buskar och snår på sidan av bäcken så vi bestämde oss för att gå i själva bäcken. Det var kallt, det var blött. Tillslut hittade vi stället där vi korsade bäcken innan, och då gick vi upp ur bäcken och upp på stigen tillbaka samma väg som vi kom.


Rubrikslös

Hann knappt vakna förrän man skulle till Stenshult, kom hem för en timme sen ungefär, snart dags för lite kvällsmat. Jag o syrran startade upp våran gamla gamla bärbara dator med Win98 på! :D Vi spelade massa barn-spel :) verkligen skitkul!
Ikväll blir det kanske film, efter lite teknikpillande med nya computern.


Strandpromenad @ Knäbäck   Gudrun Schyman låg bredvid oss på stranden

LOKA - nu med smak av damm!

Lokan citron/fläder smakar damm. Korken har jättekonstig färg, usch! Är besviken på er LOKA!
 

Stress.

Käkade frukost med syrran och samtdiigt såg vi på tv, Full House :)
Nu ska jag packa nåt litet sen dra till Stenshult. Så långt vet jag dagens planering.

Innehållsförteckningen för Frallaans lördag

Denna lördag började med att äta frukost sen bar det av till Lund direkt. Jag övningskörde dit. När vi kom fram gick vi med bestämda steg mot El-Giganten =) mamma o pappa snackade med en brud om högtalare och jag gick o snackade med en kille ang vår dator vi skulle hämta. Jag köpte tillochmed nya hörlurar till min iPod! Skönt att få lite saker gjort!!
Allt gick skitbra! (förutom strulet i kassan, dumma tant som blandar ihop kvitton ).
När jag kom hem skulle allt installeras, det gick bra - tillslut. Efter många om och men så fick jag det att funka. Trodde inte jag skulle sitta o skriva detta inlägget idag.

Nu ska jag göra nåt kul :) jag lovade mig själv att när jag fixat nätverket skulle jag ta på mig mjukisar, äta glass o se på nåt kul program :) får väl ta o göra det! ha trevligaste kvällen!


Trådlöst nätverk

Justnu sitter jag och infinner mig i en härlig känsla av lycka och lättnad!
Jag har sen kl 17.42 varit engagerad i att få våran nyinköpta laptop att fungera korrekt. Operativsystemet fungerade bra ifrån allra första början, likaså alla andra mjukvaruprogram som fanns på datorn.
Sen kom det mest fruktade problemet av dom alla:
ROUTERN!
jag har aldrig pysslat med trådlösa nätverk och routrar innan, det är helt nytt! Har suttit ifrån tiden ja skrev innan tills NU. Jag är ganska trött i huvudet. Inställningar hit, inställningar dit.. Koppla sladdar dit o tillbaka, skitdrygt! Men tillslut fick jag det att fungera! Äntligen tänkte jag, så ser jag att nätverket inte är lösenordsskyddat! gah! men med lite hjälp av min "tarip"-kompis Twd  =)  mycket credd till honom! Nu fungerar allt som det ska! :D Nätverket är uppe! Underbart! Alla i familjen är glada och jag kan andas ut :)

det positiva med att sitta o pilla så mycket som jag gjort idag är att man lär sig menyerna och hur det fungerar! Nu kan jag det mkt bättre :)

90 dagar kvar



90 dagar kvar tills jag fyller år. Fredrik ska bli arton. Körtkortsåldern.. Ojj, när man har körtkort så är man typ vuxen  :O
Steget ifrån körkort till lägenhet och bil är inte långt. En stund senare sitter du i hörnsoffan i din nyinköpta villa och läser Dagens Industri. Är det redan dags att bli vuxen?
Nej, jag kommer suga på "ungdoms-karamellen" ett tag till =)

Fredag den 12 september

En dag i skolan med varierande känslouttryck bland klasskompisarna. En seg kväll med lite Spore och senare lite diskussioner över msn. Inatt då? Det blir väl Prison Break och kanske nåt av Filip & Fredrik, jag missar ju allt som sänds på tv så det får bli att se det i efterhand när man har tid.

Imorn ska jag till Lund med familjen. Jag ringde och snackade med El-Giganten tidigare idag, de sa att datorn fanns att hämta, så imorn bär det av! Jag ska inhandla en jacka också, hoppas jag hittar någon göttig!


Infinity / Dansa på bänkarna / 11 sept / Drömmar /

Galen dag i skolan idag! :) Började dagen med en lektion med Stålis, vi va jättelite folk då atm. Men sen kommer helt plötsligt 10 pers in, alla dom som saknades innan. Dom kommer indansades till nyaste dance-låten ;) Skitkul! Sen börjde svenskan efter den lektionen, där hade vi datorerna så då var det in på YouTube och spela låten där på max-volymen.
Därefter hade vi Stålis igen, han skulle koppla in datorn till projektorn men ja, det gick inge vidare. Mitt i lektionen sa någon " det är ju elfte september idag!". Då va Amer snabb me o säga att det inte var Al-Quida eller talibanerna som låg bakom attentatet för 7 år sen (ja, det är sju år sen). Det var USA själva. Dom bombade sitt egna land, skyllde på arabländerna och gick in med sina trupper där för att så småningom ta kontroll över oljan. Vem vet? kanske stämmer det! jag vet ej :)
På geografin dansade vi på bänkarna och klappade i händerna! Återigen till dance-låten Infinity ;) vi dansade också till Aminas balkan-musik! :D sjukt härlig musik!
Dagen avslutades med filosofi. Marcus är fortf lika skön som vanligt! :D nice dude!

Nu ska jag försöka komma igång med mitt svenskaarbete som handlar om drömmar. 

Wiho...?

Strindberg, en psykopat!

Äntligen är den klar! Min bokrecension, har suttit hela eftermiddagen med den (till och från). Men nu är jag nöjd, den är klar.
Imorn är det svenska uppsats som gäller. Uppsatsen går på tema - drömmar! 
blev ett kort litet inlägg ikväll. hinner jag se prison break imorn kanske?

GODNATT VÄRLD!!

Idol 2008

Såg ett utav de första Idol-avsnitten denna säsongen. Ett bra underhållningsprogram som faller i min smak! Hon med guran som uppträdde typ sist, galet bra! Helt oväntat att hon hade sån röst :O
Nu ska jag hoppa in i bastun en sväng.. ! =)
Toodiloo!

Forskarna leker Gud?

Partikelaccelerator som ska återskapa jordens skapelse. Genmodifiering som innebär att man kan "designa" sina barn så att de får vissa egenskaper man själv önskar.

Är detta verkligen rätt? Ska man få "leka gud" på detta sättet? Forskarna är otroligt skickliga med sina vetenskapliga upptäckter och framgångar. Det framför jag ingen kritik emot. Men det är när forskarna börjar använda tekniken som finns för att utföra experiment som egentligen inte angår någon som jag börjar ogilla det. Visst, om man tänker efter - det är ASFETT att man kan designa egna barn,  värsta dataspelet! Men... vart leder det? När vi börjat använda genmodifieringstekniken på oss människor och när myndigheterna gått med på att det blir tillåtet med alla möjliga sorters experiment, vad händer då? Jag vill tex inte att mina ungar ska få lika dåliga knän som jag har, men jag vill ju självklart att ungen ska ärva min taktkänsla så han kan spela trummor. Då kan jag, efter att ha betalat en viss summa få mitt barn "designat".
-"Sådär ja! Nu under veckan har jag designat ditt barn, vi fixade en pojke som kommer bli ungefär 180 cm när han är fullvuxen och han har blåa ögon och otrolig taktkänsla. Vi har även tagit bort ärftligheten för hjärt- & kärlsjukdomar som finns i din släkt."
Kommer det gå till såhär tror ni?

Partikelacceleratorn då? Big-Bangåterskapning.. Är det bra? Måste vi veta hur jorden kom till? Det är möjligt att denna partikelacceleratorn är bra till annat också, men det snackas endast om bigbang-dealen. I länken överst på sidan kan man hitta ord som "jordens undergång". Är det redan dags? Har forskarna satt datum på domedagen för Tellus?
-"Men hallå?! Vaddå jordens undergång, det ska typ ske om 100 miljarder år för då ska solen typ booma rakt in i jorden så vi liksom dör".
I denhär partkelacceleratorn ska dom skicka extremt små partiklar runt runt i en bana som är 27 km lång. De kommer krocka med varandra och när de har en tillräckligt hög hastighet i krascharna så kan det skapas materia, det är det som forskarna hoppas på.

Men en annan del av forskarna säger att usch nej detta får ni inte göra, för att nära partiklarna kraschar finns det risk att små små svarta hål bildas, och för er som vet som inte vet hur svart hål fungerar och som inte orkar läsa länken så är det ganska kort förklarat något som drar materia till sig och slukar den. Ett svart hål tar aldrig slut det bara fortsätter och fortsätter att äta upp materia. Om ett sådant bildas nere i tunneln där partiklarna krockar kommer det bli större o större och bli kraftigare o kraftigare med tiden, vilket leder till att det kommer att äta sig längre o längre in i jorden och tillslut kommer jorden va borta! Det menar forskarna.

Jag vet inte vad jag tror.. Är jordens tid slut? Nej, knappast! Inte för att forskarna leker Gud, men nyhetsartiklarna och nyhetsinslag på tv får en att tänka till lite.
Genmodifieringen då? Kommer det att bli någon hit? Dom håller på att laborera fram grisar som har hjärtan lika bra som människors. De har lyckats få fram hjärtat, men människans immunförsvar stöter ifrån hjärtat. Kroppen accepterar det inte. När forskarna avlägsnat bakterien som gör att immunförsvaret reagerar som de gör och fött upp nya grisar så får vi se. Jag tycker inte det är någon vidare klok idé att hålla på såhär. Jag tror att Gud skapade människan. Jag tror att vi är menade att vara så som vi är. Det är du och jag, våra kroppar, våra sinne. Vi är som vi blev födda. Vi är inte några labb-råttor som blivit skapade för att en forskare hade lite att göra. 

Svart hål, undergång, bigbang

Nu ska jag skriva min bokrecension i svenska, inlämning imorn, farewell!

Träna eller Plugga?

Lyfta skrot eller vända blad? Bli stark eller bli smart? Bättre hälsa eller bättre ordförråd? Träffa kompisar på gymmet eller sitta ensam och skriva?

Om jag drar o tränar nu då hinner jag inte skriva allt som jag borde. Och då kommer Labbé va efter mig som en hök. Men jag borde i högsta grad träna. Fast iofs, min träningsvärk har inte försvunnit än så kanske borde vara hemma o vila, så skriver jag typ skitmkt idag så kan jag träna imorn! Låter det bra? Tror det blir så..
 

Skriva, skapa, texta, plugga    bodybuilding, muskler, träna, lyfta skrot, spänna    öppen bok, kunskap, läsa, plugga




 

Nya iPods!

Apple kommer släppa nya iPod Nano med större skärm och aluminumskal. Skakfunktion för att slumpa fram nya låtar och röstinspelning har också tillkommit bland funktionerna.

iPhone kommer att få en mjukvaruppdatering. Från o me fredag går den att ladda hem. Uppdateringen kommer förbättra samtalskvalitén ( antar att dom pratar om ljudkvalitén på samtalen och inte vad som sägs i själva samtalen ) och dessutom kommer den få en bättre batteritid!

iTunes 8 släpps samtidigt som iPod och iPhoneuppdateringarna.

DE NYA FRÄSCHA iPODSARNA(?) !!

MiND TRiCKS

För 1h timme sen kom jag hem efter livliga diskussioner nere i kyrkan. Det var riktigt intressant, det som diskuterades var saker som:
Homosexualitet + kyrka = ___ ?
Vad man tjänar/inte tjänar på att tro?
massa andra småsaker också som jag inte kommer ihåg riktigt nu när jag skriver.

Jag borde egentligen kanske ligga o sova nu, för jag ska upp o äta frukost imorn det har jag lovat mossan för det ville hon ha i "födelsedagspresent".

Imorn ska jag börja skriva på mitt svenskaarbete. Det handlar om drömmar. Ett utav ämnena man kunde välja mellan var "Livet en Dröm." Är allt det vi upplever egentligen en illusion som spelar tricks med vårt förstånd. Jag vet inte, vet du?
Vi får se om jag väljer att skriva om det ämnet, risken finns att det blir lite FÖR flummigt.

Nu skulle jag kunna se Prison Break istället för att skriva detta inlägget, men jag prioriterar faktiskt bloggen ikväll! Idag har varit en mycket bra dag! Jag hade ett otroligt flyt på trummorna! :D allting funkade! Imorn är det andra trumlektionen, får  se hur det går. Ska ta med mig alla gamla papper o stenciler som jag fått genom åren så att min nya kickass trumlärare kan se hur pass kickass eller not kickass jag är.

På tal om Mind Tricks:

Läste jag rätt , 82-0 ?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/article3283671.ab

Helt sjukt hur något sånt kan hända alltså! Allt ifrån skottstatistiken till periodsiffrorna! Helt uppåt väggarna!


tackar John för länken ;)


Elevation of Love

Livet är hårt. Vet inte vad jag ska göra ' '  -Ja eller -Nej?

Flummigt inläggsbörjan..
Idag har jag tränat, läst svenskaboken och sett film. Vilken film jag såg? Jo, jag såg You Don't Mess With the Zohan. När jag läste om filmen tänkte jag nåt i stil med : " Adam Sandler, wow! Den filmen måste va bra!". Jag slår på den och har hyffsat höga förväntningar. Kan ju säga att filmen inte levde upp till förväntningarna. Den va ganska seg, och man vek sig inte dubbel av skratt alls.. Faktiskt, så var det inte ens i närheten. Några roliga vitsar då o då, komiska slagsmål och liknande, inte mer än så. Orkar inte dra hela handlingen justnu. Men sammanfattningsvis säger jag att det är ett "okej" tidsfödriv en regnig söndag - tyvärr inte mycket mer.


Elevation of Love, Esbjörn Svensson Trio, Jazz Bild
Esbjörn Svensson som framför Elevation of Love

MTV Europe Music Awards

Precis kommit ut ur duschen, har varit o tränat! Riktigt skönt,  är helt matt i kroppen! Nu ska jag se film och äta mat ! :) gah, maten står i micron o kallnar, drygt. måste pysa, adios!

Statistik

Jaa, hur blev det nu med statistiken? jag har under drygt 1 vecka haft bloggadressen i mitt msn-namn. Märktes det någon skillnad? Det är faktiskt såhär att dagen innan jag la upp adressen officiellt så hade jag 6 unika besökare. Följande dag, då när adressen stod på msn fick jag 17 stycken unika besökare. Sakta men säkert sjönk statsen igen men det fortsatte att vara över 10 unika besökare i ungefär 3 dagar. På den fjärde dagen så var det nere i 6 unika/dag igen.
Så är det... statistiken är inte konstant.
Är statistiken viktig på något sätt?
- Nej, absolut inte. Det är mest jag som vill se hur högt jag kan få statsen! haha! ingen speciell mening med det..

Ska göra något mer experiment för att se om jag kan öka bloggläsandet.  ;)

Födelsedag




Idag var det födelsedagsfirande här i huset. Mamma fyller 47 år. En väldigt lugn och harmonisk dag med mycket skratt och gemenskap. Kändes faktiskt som att det behövdes. Imorn är det måndag igen. det får mig att tänka på "måndagsbarn".  Freeddie är ledig imorn, det är skönt!
Imorn ska jag:
• Träna
• Läsa svenskaboken som ska recenseras senare i veckan
• Lära sig den där svåra grejen på trummorna ( i varje fall ska jag spela )

ska man kanske cykla till skolan o käka mat där istället för att laga eget? får se hur tiderna och energin passar ihop imorgon.
Ikväll har jag nog slagit sms-rekord 120 sms säger mobiltelefonen att jag skickat idag, det är väl det senaste dygnetkan jag tänka. I genomsnitt 80 sms om dagen sen jag skaffade gratis-sms. Nu måste jag gå ifrån datorn, sov gott!

English Eyes

Sitter nu här o kopplar av efter en innehållsrik dag ( iaf en innehållsrik in the life of fredrik ). Dagen började tidigt, lite efter 09.00. Trekvart senare satt vi i bilen på väg till lund sen när vi kom hem fortsatte jag med mitt testspelande av Spore, sen grillning och tyävrr blev det ingen fest för mig idag. Mamma fyller år imorn och vi behövde städa lite innan dess, eftesom vi inte va hemma idag så fick vi göra det på kvällen. efter grillen var det glass som gällde, gutte! Sen satt vi där ute o bara tog det lugnt, pratade och skrattade medans grillens sista glöd värmde innertaket på markisen.
Nu ska jag ( direkt efter jag stängt av Toto ) spela Spore. Måste försöka komma in i det på riktigt ;p

Godnatt!



nästa gång jag skriver ska jag berätta hur det gått med statistiken, 1 vecka efter jag försökte öka den. ( har dock varit inaktiv de senaste dagarna ).

Nova Lund

Idag har jag o päronen åkt till Lund för att shoppa dator och jacka! Datorn är till familjen men jackan skulle jag ha. Vi gick först till ElGiganten o titade där en stund, pratade med världens bästa försäljare! Sen gick vi vidare till MediaMarkt o hörde lite vad dom hade att erbjuda. Skittråkig försäljare o alltmänt jobbigt att trampa runt bland tomma lastpallar och massa larmade kartonger. Det sänkte köpglädjen enormt. Därför gick vi och åt, sedan återvände vi till El-Giganten och där bestämde vi oss för en Compaq nånting nånting med prisvärda grejer. Orkar inte skriva ner allting nu, för antaligen är det ingen som bryr sig :p
Nu ska jag fika lite o göra nåt med syrran! Fest ivkäll! :D wiho!
Ha skön kväll!

Goodnight...

Ett alldeles för sent goodnight-inlägg. Tiden springer så lätt iväg när man sitter här. De närmsta 30-40 minuterna har jag testat ett nytt, hypat spel! Innan dess såg jag Prison Break. Nu ska jag sova för imorn är det Lund som gäller. Media Markt kanske säljer en dator till oss imorn! Vem vet! :) 
nu är det sova som gäller, ha de gött! 

Twentythree:Fourtyseven

Jag har nu återigen sett filmen The Bucket List, ett solklart mästerverk enligt mig! Tidigare ikväll spelade jag innebandy, 5 i varje lag, inga avbytare 1 h effektivt spel, oändligt jobbigt - men gött :D
Drack precis den största kopp te jag någonsin druckit och käkade lite choklad undertiden så jag ska få energi att hålla mig vaken at least några timmar till.
Imorn bär det kanske av till Lund, ett datorinköp ska eventuellt göras. På söndag fyller modern min år! OBS! Det har inget samband, datorinköpet och födelsedagen alltså.
nu ska pappa sitta innan han går o lägger sig.
hej & hopp

TGIF - Thank God It's Friday!

Godeftermiddag! Kom hem ifrån skolan för 1h sen. Jag har sedan dess ägnat min tid åt att prata med pappa, Sune ringde en snabbis sen har snackat på msn + lite till. Mamma o pappa är i stenshult för att fixa lite städning. syrran är inte hemkommen ifrån skolan än.

haha! idag trodde min kinesiskalärare att jag va hög :p han sa flera gånger att han trodde jag va berusad eller hög, hahah! de e knas! visst, jag va trött o lite mkt glad, men inget annat :p
 Sen när jag låg o vilade på kom Labbè o hytte med näven o sa att jag måste börja läsa läxorna i svenska, annars skulle hon ringa hem! så ska man ta o skärpa sig kanske? Ja, ett tag i alla fall! :)



Nu är det 1h sen jag började skriva detta inlägget så syrran har hunnit komma hem och jag blivit hungrig. Syrran ville se gårdagens Idolavsnitt med mig, så nu har jag fixat det och nu ska vi fika :) 
återkommer senare!

Friskis o Svettis

Friskis o Svettis logo

Idag va det första gången på friskis på lång tid.. alldeles för lång tid om man tänker efter. Ska försöka komma in i vanorna på allvar nu!

Justnu sittter Fredrik o lyssnar på filmmusik, Hans Zimmer gör underbar musik! Jag är very muchie impressed by den killen alltså!

Om någon minut cyklar jag till Adam. Han pluggar matte eller käkar atm. Från början var planen att se film här, men pappa mådde skit så vi skippar filmen för ikväll o tar det en annan gång..

Någon som inte sett Batman the Dark Knight ännu? Jag är en utav dom som inte sett den och jag vill gärna ha någon att gå o se den ( på bio ) med. Hör av dig! :)

Statoil dyrt

Idolprogrammen har börjat sändas igen och snart får väl kvällstidningarna saftiga rubriker om alla möjliga tragedier som inträffar eller inte inträffar under Idol-turnén. Idag har jag lirat lite drums och skivit arbete om Kina. Imorn blir det nog träning, det är bestämt! Jag måste verkligen komma igång nu igen. Slutade över sommaren, blir tungt att dra igång det igen..! Men träning ska vara tungt, iaf styrketräning. Kondition ska mest vara dryg :) på tal om kondition.. jag har kommit fram till att jag inte hinner med 2h innebandyträning på tisdagarna utan det blir 1h innebandy på fredagarna istället, mycket bättre lösning för mig.
Nu måste jag verkligen sova, känner mig lite halvsur, Statiol-killen som ville ha 20 spänn för 2 mjölk retade upp mig ordentligt! Grroar!! Vet ni vad som mer börjar på G?

..godnatt!

DrummerBoy (:

Freddiee har haft sin första trumlektion för terminen idag! Det kommer bli helt totally awesome! Rasmus som lärare så det blir roligt, jag är galet impad av den killen! Giggar skitofta o lirar studio då o då, schysst o snacka med också! 
Blev taggad att börja lira oftare och mer, så tänkte jag skulle gå ner o bonka bonka bonk snart! 

Nu ska jag göra min religionläxa, ska komma på 5 frågor som jag ska ställa till klassen imorn! Ska bli nåt mäkta klurigt!

Akta er för Hannah, hon dödar er! Watch out!  She's on the run!

PB-night!

Ikväll har jag ätit got mat, någon slags kycklinggryta, mums! Pluggat lite filosofi, tittat igenom kinesiskan sen drog jag ner till kyrkan till mina diskussions-vänner ! :D Vi diskuterade allt mellan himmel och jord,  varför man blir som man blir och hur man påverkas om sin miljö. Lite snabbt om meningen med livet och så med.

Nu ska jag se PrisonBreak! :D har skyhöga förväntningar på avsnittet!
Nu ska vi se, nu är det dags, Prison Break säsong 4 here i come! =D


Theee Weeekeeend.

Stugan i degeberga i helgen, vilket äventyr. Det började efter jag gick av bussen. Jag skulle ju gå ut till stugan, och det är en bit ut dit. Jag visste inte hur långt men hade mina aningar. Det var lugnt först ju, jag gick 2-3 kilometer på trottar med lyktstolpar o körande bilar. När jag svängde av vägen för att fortsätta mot mitt mål så tar lyktstolparna slut.
Det blir mörkt. Detta är omkring 10 på kvällen. Det är nattsvart, verkligen! Och träden börjar komma närmre o närmre vägen.   Tillslut är där träd vart jag är tittar, förutom på den smala grusvägen jag vandrar på.

Med mobilens lampa i ena handen, och en riktig ( fast trasig ) ficklampa i andra handen vandrade jag kilometer efter kilometer.  jag va ärligt livrädd att nåt skulle springa ut på vägen. rådjur, hare eller vildsvin, vad som! haha jag hade hoppat högt kan jag säga! det knastrade lite i grenar uppe i träden, läskigt! :D men det var en utmaning och en rolig sådan. gick o prata med mig själv för att hålla modet och vandrarglöden uppe. sen efter 1h ringde mamma, det va bra =D haha! kom iaf fram till stugan i lugn o ro. sen hände massa annat jag inte orkar skriva nu.

Tuesday Wonderland

first day of school, rätt chill start på veckan faktiskt, lite svenska lite natur och så lite ekonomi med stålis.. "ni måste ta med er böcker ". Tossig mann!
På tal om ekonomi, jag ska skita i det där med UF-Företag. pallar inte med arbetet. gör nåt roligare istället. Visst, UF det verkar va bra grejer men jag orkar inte lägga ner så mkt energi på det. Lägger isf hellre energin på nåt jag är intresserad av, som musik eller kanske språk. Jag o Ion tänkte ju skriva om Kina. men Ion dissa :O  Disserwisser fo' shizzle! Så nu är jag tillbaka på ruta 1 när det gäller mitt projektarbete.. sjukt drygt. Något förslag? :) 
nu ska jag dricka något kallt o sen sova en stund eller två. måsteplugga filosofi och kinesiska sen när jag sovit.
Blir ingen träning idag, hade tänkt jag skulle ta o komma igång med det, men det får vänta. 

bloggstatistik

När man läst en blogg som läses av i genomsnitt 12 000 - 14 000 människor varje dag och man ser sin egna statistik blir jag taggad att se hur stor skillnaden blir om jag lägger upp min blogg i mitt namn på msn. justnu har jag max 10 unika besökare! hahah, sjukt va liten man känner sig! om några dagar ska vi se om det ändrats något :)

latmaskar-dagen

precis suttit o spanat in den mest aktiva och den mest besökta bloggen på hela blogg.se. En tös ifrån sthlm som skriver jättemkt, tossigt mycket! :p massa som beundrar henne o sånt i kommentarer osv.  Det är egentligen inget speciellt med det som skrivs, det som är så konstigt. mest bara en populär tjej som skriver om hennes vardag.. lenngren spöade mig precis i röjflaggor :/ fett hårt slag för min röjflaggskarriär. Det är därför jag ska efter denna omgången ner o bonka trummor, eller kolla till tvätten först kanske. Inget fresh prince avsnitt idag på 5an :( jobbigt..

Moondahwg

Den lediga dagen. Den förlängda helgens dag. Måndag. För många är det en kämpig dag, man ska återigen ta tag i sig själv för att gå till skola eller jobb. För mig är det en vilodag - söndag x2 =)
vaknade klockan 7, satte snabbt i mig öronplopparna för jag visste att snart kommer folket börja röra på sig i huset och då går det inte att somna. Jag fick i propparna och föll åter in i sömn. Sov till 10.21 då gick jag upp o satte igång en tvättmaskin. Lite senare hängde jag den o satte igång en ny.
Efter det gjorde jag frukost och slog mig ner i soffan för att se på Lost in Translation. Den filmen var bra, men svår. Man måste analysera o fundera så mycket om man ska skriva om den så det hoppar jag över! Får skriva om nästa film jag ser istället. Just nu tjuuter flyglarmet här i kvarteret. Den första måndagen i varje månad klockan 15.00 så tjuter det, sjukt drygt.

RSS 2.0